Saturday, October 17, 2009

Exemplu de persoane "amnezice" 1


"- Cumpara-mi si mie un suc din ala, cum ii zice...? De naranjas!
- De portocale?
- Asa, de portocale."
Gen de discutie auzita intr-o discoteca, unde o fatuca venita din Spania se pare ca uitase sa mai vorbeasca in limba romana. Probabil ca acolo unde fusese ea plecata, la cules de portocale banuiesc, folosise atat de mult limba spaniola incat a uitat de romana. Si unde putea sa se laude cu abilitatile ei lingvistice daca nu intr-o discoteca de la tara, unde putea sa impresioneze toti oamenii simplii, nu asa invatati ca ea.
Un al doilea exemplu, de data aceasta o doamna "amnezica", care vine la banca in Romania si se adreseaza mamei mele:"Ma scuzati, am si eu o tarjeta, adica un card din asta....", zise dumneaei gandindu-se ca avand o varsta respectabila, cel mai bine este sa isi etaleze abilitatile lingvistice intr-o institutie serioasa, sa se minuneze si restul lumii.
Asa ca raman perplex in fata actiunilor acestor specimene de oameni care, unii dintre ei, habar nu au sa spuna corect o propozitie in romana, dar folosesc vreo doua-trei cuvinte auzite fugitiv prin tarile calde, ca sa vedem si noi ca ei sunt iesiti in lume domne'.
Astept alte exemple...

Si o melodie in ton cu articolul.

Nimeni Altu - Vremuri grele

Thursday, October 15, 2009

Unde sunt banii mei?


Vi s-a intamplat sa imprumutati pe cineva cu bani si sa "uite" sa ii mai inapoieze? Ieri am dat peste o melodie care abordeaza acest subiect si ma gandeam cat de bine i se potriveste unei anumite persoane care imi datoreaza o suma de bani de vreo doi ani. Am insistat, devenind poate stresant, insa nesimtirea acelei persoane a fost prea mare asa ca am incetat sa ii mai cer. Faza si mai tare, este ca are un palmares bogat. Mai cunosc inca vreo doua persoane carora le datoreaza niste sume de bani destul de considerabile. Asa ca dedicam aceasta melodie tuturor acestor persoane care "uita" sa isi mai inapoieze datoriile. Enjoy!

Cheya Crew - Banii mei

Wednesday, October 14, 2009

Song of the WEEK 7


Ascultand melodiile mai vechi pe care le am in PC am dat de "Dust in the wind", melodie pe care o am cantata in 3 variante: Sarah Brightman, Kansas si Nana. Sincer nu stiu cui ii apartine aceasta melodie, sau daca macar este a vreunuia dintre ei, pe Wikipedia am gasit ca este a celor de la Kansas, insa mie cel mai mult imi place varianta cantata de Sarah Brightman, o soprana de origine engleza, nascuta pe 14 August 1960. Melodia "Dust in the wind", cover dupa Kansas, se gaseste pe albumul "Eden" al acesteia, lansat in 1998.

Tuesday, October 13, 2009

Carte: For one more day


"If you had the chance, just one chance, to go back and fix what you did wrong in life, would you take it? And if you did, would you be big enough to stand it? Mitch Albom, in this new book, once again demonstrates why he is one of my favourite writers: a fearless explorer of the wishful and magical, he is also a devout believer in the power of love. For One More Day will make you smile. it will make you wistful. It will make you blink back tears of nostalgia. But most of all, it will make you believe in the eternal power of a mother's love."
("Daca ati avea unica sansa de a va intoarce in timp si a sterge cu buretele greseslile si faptele urate pe care le-ati comis de-a lungul vietii, v-ati folosi de acest prilej si, daca v-ati incumeta, ati fi in stare sa indreptati raul facut? In noua lui carte, Mitch Albom isi demonstreaza inca o data calitatile care l-au facut unul dintre scriitorii mei preferati: curajul de a explora supranaturalul si credinta inflacarata in puterea dragostei. Inca o zi va va face sa zambiti. Va va pune pe ganduri. Va va umple ochii de lacrimi. Si, mai presus de toate, va va convinge ca nu exista nimic mai intens si mai etern decat iubirea unei mame." )

Asa descria James McBride, un scriitor si muzician american, cartea lui Mitch Alboom, "Inca o zi", carte care exploreaza legatura mama-fiu, o carte care merita citita.
Cred ca melodia asta se potriveste cel mai bine cu aceasta carte.

Christina Aguilera - Oh mother