Saturday, March 6, 2010

Mr. Broom - The Dooh Dah Song


Azi de dimineata am auzit la radio o melodie foarte amuzanta. Am aflat ca este vorba de "The Dooh Dah Song" cantata de Mr. Broom. Tind sa cred ca este un proiect romanesc, pentru ca era varianta in care era inclus si numele radioului. Astept sa aflu mai multe despre acest proiect. Cum vi se pare?



Friday, March 5, 2010

old times: AS XX - Inima Te Cheama & Asa Cum Ai Visat


Am mai scris despre cei de la AS XX si la "Muzica din copilarie". Formata in 1997 din Cristina, Gabriel si Ciprian, AS XX a reusit sa se faca cunocuta prin melodii ca "Inima Te Cheama" sau "Asa Cum Ai Visat". Incercand sa continue in formula de 2, dupa plecarea lui Gabriel, Cristina pierde lupta atunci cand Ciprian moare intr-un accident de masina, acest lucru marcand si sfarsitul trupei. Pacat ca nu am mai auzit nimic de ei...

"Am acceptat ideea ca AS XX s-a dus, am vazut ca muzica dance nu mai merge si, deocamdata, sunt multumita de ceea ce fac. Visul meu este insa ca, mai tarziu, cand voi putea spune ca sunt independenta financiar, sa cant solo ceea ce vreau." - Cristina

Inima Te Cheama


Asa Cum Ai Visat

Portia de ras: Un detinut explica cat de cald e dupa gratii


"Vreau sa va raspund pentru datorita faptul ca...". Azi va invit sa mai aruncam o privire pe plaiurile mioritice si sa vedem cum rezista detinutii caldurii insuportabile, care ne loveste vara. Omul vrea sa zica prea multe si.... mai binbe tacea !!!

new single: Neylini - Ame (DJ andi Remix)


Nu stiu ce s-a intamplat cu "Play Me", dar iata ca Neylini revine cu un nou single, care se numeste "Ame". Desigur, nu poate concura cu "Muleina" si nici cu "Play Me", dupa parerea mea, dar este o melodie frumoasa. Muzica si versurile ii apartin lu Adi Cristescu, iar piesa a fost remixata de Dj Andi, exact ca si primul single. Cum vi se pare?

Thursday, March 4, 2010

new single: DJ Rynno & Sylvia - Stereo


Dj Rynno si Sylvia revin cu un nou single, care se numeste "Stereo". Piesa e draguta, de club dar... daca pana acum eram torturat de acordeonul folosit in exces, presimt ca acum urmeaza Epoca saxofonului/trombonului. Sigur o sa se auda prin cluburi, si nu ca as vrea sa ii gasesc eu nod in papura, dar imi seamana cu Alexandra Stan - Lollipop (care la randul ei imi seamana cu alta melodie). E doar o impresie de-a mea?

Dj Rynno & Sylvia - Stereo (Radio Edit)



Alexandra Stan - Lollipop



coperta realizata de David de la DivercityCafe

Cu timpul...


Am primit pe mail un video foarte interesant, care se numeste "Cu timpul". Textul, "Dupa un anumit timp", ii apartine lui Luis Borges, un mare scriitor argentinian. Acesta explica cum omul, pe parcursul vietii, ajunge sa inteleaga multe lucruri, insa unele dintre ele sunt intelese prea tarziu.

new single: Madalina Manole - Marea Dragoste


O noua Madalina Manole! Asta vrea sa exprime prin noul sau album "09 Madalina Manole", lansat de curand. Madalina revine cu un look si un album nou, iar primul single se numeste "Marea Dragoste". L-am ascultat si eu, imi place, mi se pare ca este in acelasi stil cu care ne-a obisnuit pana acum, iar vocea ei suna perfect.
Cu acordurile melodiilor ei am crescut. "Fata draga", "Te-am vazut, mi-ai placut", "Tu n-ai avut curaj" sau "A fost iubire" sunt doar cateva dintre melodiile cu care Madalina Manole ne-a incantat pana in 2003. Acum, dupa o pauza de 7 ani, avem din nou ocazia sa o ascultam.
Cum vi se pare melodia?

old times: Corina - Quieres Una Aventura


Aparuta in prima jumatate a anului 2007, "Quieres Una Aventura", inclusa pe albumul "Face Off" mi se pare de departe cea mai buna piesa a Corinei. Ce-i drept, la acest rezultat a contribuit si producatorul german Toni Cottura, cu care Corina a lucrat si la albumul "Gimme Your Love".

Wednesday, March 3, 2010

Carti, carti, carti...

Am o suma de carti in biblioteca pe care le-am cumparat entuziasmat, dar pe care nu am mai ajuns sa le citesc: Gestapo, Tunele 2, Un veac de singuratate, Jurnalul unei iubiri, Nunta, Crima din Orient Express, Nesuferitele zile de luni (cred ca mai sunt cateva).
Dar, dupa cum imi e firea, cand vad o carte si imi place despre ce e vorba, sau imi place titlul, ori doar coperta, autorul, am in plan sa cumpar si sa citesc (chiar sper sa le citesc) urmatoarele carti:
- Vampirii Sudului: cartile care stau la baza serialului TV "True Blood". Prima carte "Mort pana la apus" a fost publicata in anul 2001, iar de atunci, autoarea Charlaine Harris a publicat in total 10 volume, cel de-al 11-lea urmand sa fie lansat in Mai 2010.


- Jurnalele Vampirilor: cartile care stau la baza serialului TV "Vampire Diaries". Primul volum, "Trezirea", a fost publicat in 1991 (nici nu eram pe atunci...) iar cel de-al patrulea in 1992. In 2009, L. J. Smith a revenit cu volumul 5, urmand ca volumele 6 si 7 sa fie lansat in decursul acestui an.


- The Las Song: cartea scrisa de Nicholas Sparks, care sta la baza filmului cu acelasi nume, in care joaca Miley Cyrus. Cartea inca nu a aparut in Romania, dar daca este cel putin pe jumatate la fel de frumoasa ca "Dear John", sigur merita citita.


- Tunele 3: In Cadere Libera: cea de-a treia carte din seria "Tunele" a aparut si la noi la inceputul acestui an. Inca nu am apucat sa citesc volumul 2, dar o sa le citesc pe amandoua. Autori: Roderick Gordon & Brian Williams.


- Cronicile Wardstone: Cosmarul Vraciului: Volumul 7 din seria "Cronicile Wardstone' va fi lansat prin vara-toamna anului 2010. O serie fantasy, pentru adolescenti, care a prins foarte bine. Autorul Joseph Delaney se gandeste sa plaseze actiunea celei de-a opta carti in Transilvania.

Cam atat pentru moment. Presimt ca o sa revin cu o alta lista...

old times: Kelly Clarkson - Breakaway


Castigatoarea primului sezon "American Idol", Kelly Clarkson, a lansat pana acum 4 albume, fiind cel mai bine vandut castigator al acestui concurs, cu 23 de milioane de albume. Melodia "Breakaway" este primul single de pe albumul cu acelasi nume, lansat in 2004. Single-ul s-a vandut in peste 500,000 de unitati in USA.


Song of the WEEK 27: Xonia - Take the lead


Nascuta in Melbourne, Australia din parinti romani, Xonia a lansat in Romania 2 piese: "Someone To Love" si "Take The Lead". Cea de-a doua a intrat in finala ISC la categoria "Pop/Top 40" iar videoclipul piesei la categoria "Music Video", fiind aleasa din peste 15,000 de piese. Este foarte frumoasa, pacat ca romanii nu prea gusta muzica Xoniei.


Vezi mai multe video din Muzica

Tuesday, March 2, 2010

Justin Bieber ft. Ludacris - Baby


Nu stiu de unde a aparut baiatul asta, de unde faima asta peste noapte si nu i-am acordat mare atentie. Mi-am dat seama ca e un fel de Miley Cyrus in varianta masculina. Nu am ascultat nici o alta melodie in afara de "Baby", o colaborare cu Rapper-ul Ludacris, care vad ca e la mare cautare, videoclipul adunand aproape 13 milioane de vizionari in doar 2 saptamani de la lansare. Acum urma partea ca melodia imi placea, Ludacris e un plus, dar ma intrebam cata voce are pustiul. Si am ramas uimit cand am ascultat varianta acustica a melodiei, iar el s-a descurcat foarte bine. Nu pot decat sa-i urez succes in continuare, piesa o tot ascult de cateva zile si cu siguranta o sa mai auzim de JUSTIN BIEBER !!!

Justin Bieber & Ludacris - Baby official video


Justin Bieber - Baby live

Hip-Hop time: Grasu, Sirbutz & Bullet - Pentru cei care


Sincer, nu stiu nimic despre niciunul din cei trei care canta aceasta melodie, insa imi place foarte mult. Piesa e aparuta pe la inceputul anului 2009. Am vazut ca pe YouTube sunt si alte piese cu Sirbutz si Bullet; daca stie cineva mai multe astept detalii.

Monday, March 1, 2010

Particip la ROBlogFest

Am vazut pe twitter ca cei de la Monden.info sponsorizeaza categoria "Blog de muzica" la "roblogfest" si atunci mi-a venit ideea sa ma inscriu si eu. Nu particip in speranta ca voi castiga, dar incercarea moarte n-are, asa ca am zis de ce nu. Acum sa vedem cum or sa decurga lucrurile. Nu am participat niciodata, sper sa nu-mi prind urechile. De pe 11 martie ma puteti vota !!! Bafta MIE !!!

VOTEZI la roblogfest 2010

Music Charts: Brazil Top 20


La noi a venit primavara, la ei e vreme de plaja. Saptamana aceasta am ales topul muzical din Brazilia.

1. Kesha - Tik Tok
2. Claudia Leitte - As Máscaras
3. The Black Eyed Peas - Imma Be
4. Beyonce - Ego
5. Christian & Cristiano - Fã
6. Victor & Leo - Estrela Cadente
7. Rihanna - Russian Roulette
8. Beyonce & Lady Gaga - Video Phone
9. Chris Brown - Crawl
10. Edson - Uma Canção Pra Você
11. Jason Derulo - In My Head
12. Rihanna & Young Jeezy - Hard
13. David Guetta & Akon - Sexy Chick/Bitch
14. Ivete Sangalo - Na Base do Beijo
15. Alicia Keys - Try Sleeping With A Broken Heart
16. Zé Henrique e Gabriel - O Que Combina Comigo é Você
17. Lady Gaga - Bad Romance
18. Ne-Yo - Never Knew I Needed
19. Leonardo - Flor do Meu Sertão
20. Iyaz - Replay

Concluzii:
- Kesha este pe primul loc pentru a patra saptamana consecutiv;
- Lady Gaga, Beyonce si Rihanna au cate 2 melodii in top, cea mai bine clasata fiind Beyonce cu "Ego"

Number Ones (singles):
* Kesha - Tik Tok: World, Europa, Germania, Austria, Elvetia;
* Jason Derulo - In My Head: Australia, UK;
* Jedward Feat. Vanilla Ice - Under Pressure (ice Ice Baby): Irlanda;

Number Ones (albums):
* Sade - Soldier Of Love: USA, Canada, Europa, Spania, Franta;
* Lady Gaga - The Fame: UK;
* Lady Gaga - The Fame Monster: Brazilia (pentrua a saptea saptamana consecutiv);

Cum Kesha a mai fost pe locul 1 si in alt top, o sa pun melodia de pe locul 2, adica "Claudia Leitte - As Máscaras"

Sunday, February 28, 2010

new single: Delia - Sunshine


Dupa un ultim single nu tocmai reusit si un scandal legat de droguri, Delia Matache revine in atentia noastra cu un nou single, "Sunshine". La o prima ascultare mi se pare foarte tare piesa, presimt ca o sa fie pe repeat. Astept si un videoclip, pentru ca eu cred ca piesa va prinde.



via Monden.info

new song: Fly Project - Rebirth


Pe contul oficial de YouTube al celor de la Fly Project am gasit o melodie lenta, chill, care se numeste "Rebirth", care se pare ca a aparut in online de cateva luni bune. Nu stiam de ea... Suna bine si e chiar relaxanta, pacat ca e cam scurta.


Asa se distreaza toata lumea?


Sper ca NU...
Aseara am fost intr-o discoteca de la tara. Intru, ma asez pe canapea, lumea incepe sa se stranga, sa danseze. Am inceput sa dansez si eu, insa cateva lucruri mi-au atras clar atentia:
- in tinutele baietilor predominau pantalonii de trening, bluzele de trening, fesul (asezat frumos deasupra urechilor) si desigur adidasii de firma, dar plini de NOROI;
- fetele mai "indraznete" isi etalau "formele" in fuste foarte scurte, bluze cat mai scurte si care sa le acopere cat mai putin din corp, cizme lungi, peste genunchi, desigur pline de noroi, plus tigara in mana;

OK... in prima faza atentia mi-a fost atrasa de acest baiat, probabil mort de beat, imbracat in tricou si blugi, avand bluza de trening legata smechereste de talie. Baiatul se simtea foarte bine, insa dansul lui era cam ciudat. Nu am inteles daca urma vreun ritual, un dans tribal, sau pur si simplu nu isi dadea seama cat de penibil este.

Si ziceam de fete, este ACEASTA fata care umbla prin discoteca, din brate in brate, macar ca nu e angajata sa intretina clientii. Ei, baiatul nostru are un prieten la care se intampla sa ajunga domnisoara. Atata mandrie si fala nu am mai vazut in comportamentul cuiva. Se simtea foarte important alaturi de ea dar, din pacate, legatura nu a durat prea mult, fata tintind pe altcineva. Ceva mai tarziu, cand lumea incepea sa plece, ea se plimba mandra cu tigara in mana prin discoteca si trebuie sa spun ca o admir pentru agilitate... acum o vad flirtand cu un baiat, iar in momentul urmator era in partea opusa a discotecii. Pacat ca nu exista o olimpiada pentru activitatea ta. Sigur ai fi castigat !!!
Raman la fete si vreau sa va spun ca aseara mi-am dat seama de lucrul acesta: fetele carora le plac manelele, indiferent ca este o melodie de club sau manea, dansul lor este acelasi: datul din buric, batutul din palme, si neaparat sa ridice un deget in sus !!!

Urmeaza o melodie foarte energica, "Eddy Wata - My Dream", si lumea se pune pe dansat. Nu stiu daca erau prea prinsi de melodie, insa doi baieti au inceput sa imite dansul cocosilor, se dadeau unul la altul, sareau, se impingeau. Bine ca s-a terminat melodia !!!
Are rost sa mai spun ca atunci cand se punea muzica de club nu dansa prea multa lume? Dar cand incepea o manea, era ceva in genul revolutiei, urlete, fluieraturi, toti sareau si bateau din palme. Nu, nu lipsea faimosul deget aratator ridicat...
Va dati seama ce nebunie a fost pe "Dansul Pinguinului"!

Doamne, nu vreau sa cred ca spusele lui Basescu, ca 99% suntem manelisti, sunt adevarate. Dar ce am vazut in repetate randuri, cand unii aud manele, ma face sa cred ca asta ar putea fi cam adevarat. Avem si noi un minim de educatie, sa stim ca nu poti sa vii imbracat oricum la o discoteca, un club? Ca nu poti sa te imbraci in trening si cu fesul pe cap. N-am nimic impotriva adidasilor, si eu ii incalt, dar din cand in cand e bine sa iti aduci aminte sa ii mai speli, exista servetele umede... Iar fetele astea, cred ca daca danseaza lasciv si se imbraca... or sa aiba mai mult succes? Dupa parerea mea, arata doar cat de usuratice sunt. Si in cazul dansatului, mai bine stai nemiscat decat se te faci de ras in ultimul hal, manifestandu-te ca un psihopat...
PENIBIL