Saturday, January 2, 2010

Listen this 1


Anul Nou a venit cu idei pentru mine. Am sa incep o serie nou de posturi, lunara, in care am sa fac o mica recenzie unui album care imi palce, indemnandu-va si pe voi sa il ascultati.
Incep cu Esmee Denters, o tanara talentata din Olanda. Esmee s-a nascut pe 28 Septembrie 1988 si posta pe canalul ei de Youtube diferite cover-uri cantate de ea: "What goes around comes around" - Justin Timberlake, "Unwritten" - Natasha Bedingfield".

Norocul s-a indreptat spre ea in 2008, in momentul in care Justin Timberlake i-a ascultat melodiile si a decis sa o ajute sa se lanseze in muzica. Astfel a inceput sa inregistreze pentru primul ei album "Outta Here" care a fost lansat in 2009. Albumul imbina stilurile de Pop si R&B. Primul single lansat "Outta Here" a ajuns in Top10 in mai multe tari: Olanda - 3, UK - 7, Ungaria - 3, Us Dance - 9.
Pe 4 Septembrie 2009 a lansat cel de al doilea single "Admit It" iar in 2010 urmeaza sa lanseze "Love Dealer" un featuring cu Justin Timberlake.
Piesele care mi-au placut cel mai mult de pe acest album sunt:

Outta Here



Love Dealer ft. Justin



Bigger Than The World



Casanova ft. Justin - o melodie pe care o vad single



Sad Symphony, Gravity sau What If sunt alte melodii care merita ascultate.
Per total, mi se pare un album bun, chiar daca nu inteleg de ce nu a ales sa promoveze melodii mai bune de pe album in locul "Admit It" sau "Love Dealer". Va invit sa ascultati si sa va faceti o parere despre Esmee si albumul ei de debut. Cum vi se pare?

Music Charts - Best 10 albums of 2009


Spuneam ca blogul meu e urmarit de cateva persoane si numarul asta vreau sa creasca, normal! Cum muzica e subiectul meu preferate, pe langa "Song of the WEEK", o sa incerc sa public saptamanal topurile muzicale din diferite tari. Acum mai trebuie doar sa decid daca o sa pun un singur top pe saptamana si sa pun toate pozitiile de la 1 la 40/20, sau sa public doar primele 5 pozitii din mai multe topuri... Pana atunci, iata cele mai bune 10 albume ale anului 2009 conform Top40-Charts:

1. No Line On The Horizon - U2
2. The Blueprint 3 - Jay-Z
3. The Resistance - Muse
4. Working on a Dream - Bruce Springsteen
5. The E.N.D. - Black Eyed Peas
6. Merriweather Post Pavilion - Animal Collective
7. Blacksummers'Night - Maxwell
8. It's Blitz! - Yeah Yeah Yeahs
9. Lungs - Florence + The Machine
10. The Fray - Fray

Friday, January 1, 2010

Welcome 2010

Postul 100 si primul post pe 2010! A venit si 2010..cu scumpiri! Am fost sa cumpar un pachet de tigari si cand am auzit ca e 9.7 lei am ramas uimit. In rest toate bune si frumoase in afara de faptul ca anul nou nu a curatat lumea de oameni distrusi! La Multi Ani!

Uite mi-am adus aminte de melodia asta...

Thursday, December 31, 2009

2010


Si uite ca mai sunt cateva ore si intram in 2010. Cam urat ca nu e zapada, ba e chiar soare afara.

Sa fac un rezumat asa pe 2009...As putea spune ca a fost un an normal, nu a fost unul groaznic dar nici cel mai grozav. Am ajuns undeva unde nu credeam ca o sa ajung, am intalnit oameni noi, mi-am facut blog si sunt mandru ca este urmarit de cateva persoane. Vorbind de oameni...unii m-au dezamagit, altii mi-au dovedit inca o data data ca imi sunt aproape mereu si ca insemn ceva pentru ei si pentru asta le multumesc. Nu are rost sa ii enumar pentru ca se stiu, sau ar trebui sa se stie. Vara a fost plina de nunti (a verisoarei mele si dupa a surorii mele). Mi-am propus sa fac o multime de lucruri pe care, desigur, nu am reusit sa le realizez. Per total nu am de ce sa ma plang dar, normal, ca intotdeauna e loc de mai bine!

Pentru 2010...Pentru anul care o sa vina nu vreau sa-mi fac nici un plan, sa visez la ceva, pentru ca am descoperit ca de fiecare data cand m-am agitat pentru un lucru, cand imi doream ca ceva sa se intample si asteptam cu nerabdare, a intervenit ceva si lucrurile s-au petrecut exact invers. Asa ca pentru 2010 imi doresc doar atat: sa fiu sanatos si sa fiu inconjurat de cei dragi, ceea ce va doresc si voua!

La multi ani si sa ne vedem cu bine in 2010!!!

Wednesday, December 30, 2009

Muzica straina din copilarie 1


Mai sunt multe formatii romanesti din perioada copilariei mele, insa azi vreau sa scriu despre artistii straini ale caror melodii le ascultam in vremea aceea.

1. Incep cu "Hanson" trupa alcatuita din ceo 3 frati Isaac, Taylor si Zac Hanson. Sunt cunoscuti mai ales datorita hit-ului "Mmm'Bop". Melodia face parte de pe album lor de debut, "Middle of Nowhere", lansat in 1997, a castigat 3 premii Grammy si s-a vandut in peste 10 milioane de unitati. Sa ascultam "Mmm'Bop":


2. Madonna - "Frozen" pe vremea aia imi palcea la nebunie melodia "Frozen" si habar nu aveam cat de important era numele Madonnei in lumea muzicii si nu numai. Nu cred ca mai are rost sa o prezint, toata lumea a auzit de ea, cu fiecare album a cucerit topurile muzicale si a reusit de fiecare data sa se reinventeze. A fost si pe la noi, a plecat huiduita... A vandut peste 200 de milioane in toata lumea si a castigata pana acum 9 premii Grammy.


3. Britney Spears - "Lucky" S-a lansat in 1999 o data cu single-ul de succes "Baby one more time". A fost si inca mai este idolul a milioane de adolescenti, a vandut in intreaga carierea peste 85 de milioane de albume si a castigat 234 de premii pana acum. Va las cu "Lucky" cel de-al doilea single de pe albumul de debut.


4. No Doubt - "Don't Speak" este melodia care a stat 16 saptamani pe locul 1 in Billboard si melodia care se auzea peste tot in timpul copilariei. Formatia s-a destramat in anul 2004 cand Gwen Stefani si-a continuat cariera muzicala cu mare succes. Au vandut peste 28 de milioane de album si au castigat 2 premii Grammy.


5.Spice Girls - "Wannabe" este single-ul lor de debut si cel care le-a adus cunoasterea pe plan mondial. Dintre componente sigur o cunoasteti pe Victoria Beckham sotia fotbalistului Devid Beckham. Au lansat multe melodii de succes pana in 2001 cand s-au departit si au vandut peste 23 de milioane de albume. In 2007 s-au reunit pentru a lansat "Greatest Hits".


6. Jessica Jay - "Casablanca". Am cautat peste tot dar nu am gasit nici o informatie despre Jessica Jey. Cert este ca melodia ei "Casablanca" a fost un amre hit prin 2000.


7. Emilia - "Big Big World". Emilia este o cantareata din Suedia care in anul 1998 a devenit cunoscuta datorita melodiei "Big Big World"


8. Aqua - "Barbie Girl". Formatie care a dat lovitura cu melodia "Barbie Girl" este considerata cea mai de succes trupa daneza.


9. Paradisio - "Bailando". Formatie de eurodance din Belgia au lansat hit-ul "Bailando" in 1996 care a atins locul 1 in tari ca Belgia, Italia, Suedia, Danemarca.


10. Los Del Rio - "Macarena". Cred ca melodia nu mai are nevoie de nici o descriere, o cunoaste toata lumea.


11. Lou Bega - "Mambo no 5". Muzician german a lansat in 1998 "Mambo no 5" un remake dupa Perez Prado.


12. SHAFT - "Mambo italiano"


13. Mr. President - "Coco Jambo". Formatie de eurodance au devenit cunoscuti in 1996 cand au lansat "Coco Jambo".


14. Rednex - "Cotton Eye Joe". Au incercat sa reprerzinte Romania la Eurovision in 2008 dar nu prea au reusit. Melodia "Cotton Eye Joe" este un remix al unei piese country care a reusit in 1994 sa ajunga pe locul 1 in mai multe tari.


O sa mai revin cu partea a2a.

Song of the WEEK 18


Aseara am vazut filmul "Confessions of a shopaholic", o comedie romantica, cam siropoasa dar draguta. Un plus ar fi faptul ca pe coloana sonora s-au auzit melodii cantate de nume mari precum Lady Gaga, Pussycat Dolls, Akon sau Shontelle. Acestia doi din urma au avut o melodie impreuna, "Stuck with each other", care este si melodia acestei saptamani.
Despre Akon stie toata lumea, dar nu stiu cati ati auzit de Shontelle, despre care se spune ca ar fi noua Rihanna. Ea e nascuta pe 4 Octombrie 1985 in Barbados (la fel ca Rihanna). Si-a facut debutul in muzica o data cu single-ul "T-shirt" de pe primul sau album "Shontelligence".
Va las cu videoclipu piesei "Stuck with each other", in care puteti vedea si cateva scene din film.

Tuesday, December 29, 2009

Charlie bit my finger !

Urmaream un videoclip pe YouTube si cand ma uit la "Related Videos" observ un video care are 144 de milioane de vizionari. Zic "WOW"... Am dat click pe el si observ ca e un video de 56 de secunde cu doi copilasi, frati. Cel mare ii baga degetul in gura celui mic, iar acesta il musca. E prea penal cand zice:"Ouch...Ouch Charlie bit me and that really hurts Charlie, and still hurting". Vedeti si voi mai jos. Sunt prea scumpi:))

Charlie bit my finger - again !

Monday, December 28, 2009

Monden.info


Era prin luna August 2008 cand am descoperit Monden.info. Era nebunia cu despartirea celor de la RBD si cum eram fan cautam informatii peste tot. Asa se face ca am ajuns pe aces site. Am citit stirea si eram putin suparat pe faptul cau autoarea scrisese, dupa parerea mea, in batjocura articolul. Am incercat sa las un comentariu dar nu stiu de ce nu a fost publicat. Dar tot raul spre bine, pentru ca am descoperit o noua lume, unde gaseam informatii despre muzica, aflam care sunt cele mai noi melodii, care au succes, care nu prea. Pot sa spun ca devenisem dependent de Monden.info: intram in fiecare zi, de cateva ori pe zi si eram dezamagit cand trecea ceva timp fara sa fie postate articole noi. Si uite asa am ajuns la sfarsitul anului 2009, citind zi de zi Monden.info si afland ultimele noutati din muzica romaneasca si cea din afara.

Ce imi place:
- ca sunt prezenti pe la filmari, ne aduc poze si asa imi pot face o idee despre videoclip
- ca din ce in ce mai multi artisti aleg sa-si promovez piesele aici
- ca avem parte de tot mai multe exclusivitati
- ca sunt mereu interesati sa fie pe placul tuturor, sa scrie despre toate genurile de muzica
- ca scriu si despre seriale: Gossip Girl, Grey's Anatomy si altele
- ca organizeaza concursuri interesante
- pozele cu ZAHO de la Cannes si de fapt tot ceea ce a facut Pyuric acolo a fost de nota 10!
- imi place ca se rezuma la muzica in general si nu o dau pe barfe, scandaluri pentru a-si mari numarul de cititori
Lista ar continua dar cam atat imi vine in minte..
Ce nu imi place:
Nu stiu daca este ceva ce nu imi place..
- ca nu au publicat nimic despre ZAHO si despre muzica franceza; chiar mi-ar placea sa faca acest lucru pe viitor
- i-am dat Cristinei un mail acum cateva zile dar nu mi-a raspuns...
- ca nu inlocuiesc videoclipurile care nu mai merg

Ce as vrea eu pe viitor sa vad pe Monden.info:
- pai, cum am zis mai sus, sa scrie despre muzica franceza (ma ofer sa le dau idei); ar fi super sa faca o sectiune in care sa posteze lunar informatii despre muzica din alte tari, asa mai aflam si noi ce muzica se asculta si prin alte tari sau sa faca o fisa a artistului, cu tot ce a facut pana in acel moment
- mi-ar placea sa comunice mai mult cu cititorii
- sa continue cu articolele gen "La multi ani"
- sa scrie si despre artistii care nu sunt foarte cunoscuti dar care au potential
- tot ziceam de seriale, mai multe informatii despre serialele, sa stiu si eu ce sa mai urmaresc..

Tot ce au facut pana acum mi se pare foarte OK si le urez bafta in continuare! Sarbatori Fericite!!!

old times: Akcent - Ultima vara

Ma uitam la TV si vad un videoclip "Akcent - Vara trecuta" de prin 1998. Zic: "Ia uite! Nu stiam ca a mai fost o trupa Akcent in Romania". M-am pus pe cercetat si am descoperit ca , de fapt, e aceeasi trupa "Akcent", care la inceput era alcatuita din Adi Sana si Ramona Barta. Adi a ramas in trupa, dar de Ramona chiar nu mai stiu nimic. Tare sunt curios ce a mai facut dupa ce a parasit trupa si de ce a parasit-o? Asadar, va mai aduceti aminte de melodia asta?

Akcent - Ultima vara

photo