Saturday, January 23, 2010

Jena Lee


Nascuta pe 29 Iulie 1987 in Chile, Jena Lee a lovit Franta cu primul ei single "J'aimerais tellement" in 2009. Probabil ca va intrebati ce cauta in Franta tocmai din Chile. Ei bine ea a fost adoptata de catre o familie din Franta cand avea doar 9 luni. Succesul primului sau single a fost atat de mare incat a ajuns pe locul 1 in "French Digital Singles Chart" si "French Physical Singles Chart", iar pe locul 5 in "Eurochart Hot 100 Singles". Videoclipul este foarte interesant, animat.

Pe 9 Decembrie 2009 a lansat cel de-al doilea single de pe "Vous Remercier", care se numeste "Je me perds", care insa nu a avut un succes la fel de rasunator ca primul single.

La o prima ascultare a albumului, pot sa spun ca este bun, iar printre melodiile care m-au atras in mod special se numara "J'aimerais tellement", "Je me perds", "Emo-rnb", "Du style", "Redeviens toi-meme".

Jena Lee - Emo-rnb


Jena Lee - Style

Portia de ras: Balci de Balci la Piscani


M-am gandit sa fac o rubrica noua, saptamanala, unde sa postez videoclipuri amuzante, sa ne mai relaxam si noi dupa atata munca. Asadar, azi incep cu "Balci de Balci la Piscani", un video care ne dezvaluie cat de amuzanti pot fi romanii. Tipul cu "aicisa" nu prea poate sa "revergoreze" fetele pentru ca "sunt berea calda, sunt sucu cald, sunt toate calde". Spor la ras!!!

Bitza - Numele tau


Ma uitam pe Monden.info si am vazut ca Bitza si-a lansat videoclipul primului single de pe noul album, "Goana dupa fericire", album ce va fi lansat in curand cu GSP. Melodia este un remix al unei piese de la holograf, "Oriunde te vei afla". Imi place cum suna, astept sa vad cum o sa sune albumul.

One letter music - Sambata 2


Pentru azi am ales una dintre melodiile mele preferate ale Regelui muzicii pop si anume "Stranger In Moscow". Despre Michael Jackson nu cred ca mai are rost sa va spun ceva, dupa moartea lui din Iunie anul trecut a devenit si mai cunoscut. "Stranger In Moscow" este cel de-al cincilea single lansat de pe albumul "HIStory: Past, Present and Future, Book I" si a intrat in Top 10 in tari precum Spania, UK, Italia, Noua Zeelanda, Olanda sau Austria. Albumul s-a vandut in peste 20 de milioane de unitati in intreaga lume.

Friday, January 22, 2010

Carte: Memoriile unei gheise


Ce este o gheisa? Un obiect al dorintei. O opera de arta in miscare. Un actor, un artizan, un entertainer, dupa traditia japoneza. Un tip uman la granita cliseului cultural, imposibil de redat in categoriile occidentale. Sau poate doar o femeie care poseda, in cea mai inalta masura, rafinamentul artelor lumesti.

Desi cartea a aparut si in Romania in anul 2006, nu am avut ocazia sa o citesc decat anul trecut in Septembrie. Prima data am vazut filmul si ma gandeam ca in carte o sa regasesc aceleasi idei ca in film, dar spre surprinderea mea nu a fost asa. Filmul este unul foarte bine realizat, si-a meritat cele 3 premii Oscar, te conduce intr-o lume fascinanta din viata gheishelor. Insa cartea prezinta in detaliu intamplarile, povestite cu o frumuseste rara de Arthur Golden.
Provenind dintr-un sat sarac de pescari, Chiyo si sora ei Satsu sunt vandute unei okiya pentru a deveni gheishe. Din nefericire doar Chiyo ramane la acea okiya, sora ei ajungand intr-un bordel. Dupa multe incercari esuate de a evada, Chiyo este pedepsita sa ramana o servitoare in okiya, privind cu invidie cum prietena ei Dovlecel este initiata de Hatsumomo, una dintre cele mai faimoase gheise ale vremii si cea care o ura d moarte pe Chiyo, in artele gheiselor. Dorinta arzatoare de a deveni gheisa apare insa atunci cand Chiyo il intalneste pe Presedinte, si isi promite sa devina gheisa doar pentru a fi alaturi de el. Mameha o descopera pe Chiyo si o pregateste pentru a deveni gheisa. Mizuage al acesteia se vinde la cel mai inalt pret de pana atunci si astfel Sayuri, fosta Chiyo, ajunge o faimoasa gheisa. Dar succesul are pretul lui: Hatsumomo, invidioasa pe frumusetea si succesul lui Sayuri, face tot posibilul sa o puna intr-o lumina proasta, pana cand face o mare greseala si este alungata din okiya, ajungand o prostituata. Cel de-al doilea razboi mondial ameninta Japonia, astfel incat Sayuri este adapostita in casa unui croitor, muncind timp de ani de zile pentru acesta. Dupa ce se linistesc apele, impulsionata de Nobu, prietenul presedintelui si viitorul ei danna, Sayuri redevine gheisa, avand sarcina sa il distreze pe Primul Ministru. Dupa ce face o greseala teribila, care il indeparteaza pe Nobu de langa ea, Sayuri reuseste sa devina gheisa Presedintelui, dorinta ei de o viata intreaga.
Finalul este trist, infatisand-o pe Sayuri batrana, traind intr-un apartament din New York, meseria de gheisa fiind doar o amintire. Nu o mai intalneste niciodata pe sora ei, Presedintele moare iar Nobu nu ii iarta niciodata greseala.

Ce v-am spus eu aici este o mica parte din povestea captivanta a unei gheise care lupta pentru iubirea unui singur om si pentru a intelege cuvintele ca okiya, mizuage, danna, trebuie sa cititi cartea. O recomand, la fel si filmul; pentru mine sunt doua capodopere ce nu trebuiesc ratate, mai ales datorita lucrurilor interesante pe care le afli despre viata gheiselor, considerate de unii doar niste prostituate, de altii adevarate opere de arta, si despre obiceiurile unei tari indepartate. Spor la citit & vizionat filmul, in cazul in care nu ati facut-o pana acum.

"In parte roman istoric, in parte bildungsroman, in parte basm, Memoriile unei gheise ii dezvaluie cititorului o lume disparuta, de un exotism plin de rafinament." (The New York Times)


Song of the WEEK 21


Saptamana trecuta, Spike si-a lansat cel de-al doilea single, "Scandal", care se gaseste pe cel de-al doilea album al sau, "Ramanem Prieteni". albumul l-a lansat in aceeasi zi in care Guess Who si-a relansat albumul "Locul potrivit/Probe audio", impreuna cu GSP. In ultimul an, hip-hopul a revenit in forta cu multe lansari de albume si melodii care au prins ca lumea. Asteptam sa vedem ce ne rezerva anul in curs.

Despre bloggereala


Acum vreo 7 luni am hotarat sa imi fac blog, nici nu stiu de ce am vrut. Dar iata ca pe parcurs am ajuns sa-mi placa foarte mult treaba asta. Uneori e foarte aiurea, sa nu ai nici macar o idee, sa nu poti sa scrii despre nimic. Dar apoi am inceput sa public anumite articole, carora altora, la fel ca si mie, li s-au parut interesante: seriale, song of the week, muzica din copilarie, precum si articolele in care am scris despre intamplarile prin care am trecut. Am observat ca au prins, deoarece numarul de vizitatori a crerscut. Si pot sa ma laud, chiar daca nu e prea mult, ca in 2 luni jumatate am reusit sa adun aproape 8000 de vizionari. Pentru mine, care scriu de placere si care am un blog care nu a fost promovat de nimeni, mi se pare o mare realizare. De aceea continui sa scriu aici, pentru ca imi place ceea ce fac si pentru ca sper ca intr-o zi o sa ajung si eu sa am mai mult de 110-120 de vizite pe zi (am avut o surpriza de 300 de vizionari intr-o zi). Asadar, va multumesc celor care imi cititi blogul si sper sa o faceti in continuare, iar ceilalti care inca nu au facut-o, nu stiu ce pierd! Bafta tuturor!

P.S. - Ne vedem si pe twitter: http://twitter.com/greenboydragosh

One letter music - Vineri 2


Cel de-al doilea album a lui Jordin Sparks nu a fost primit asa cum trebuie, criticii muzicali spunand ca este prea mica pentru a canta astfel de melodii. Mie mi se pare ca stilul asta i se potriveste foarte bine, iar albumul "Battlefield" imi place foarte mult. Melodia de azi, "Vertigo", este disponibila doar ca bonus track pe albumele pre-comandate de pe iTunes.

Thursday, January 21, 2010

Impact ft. Moving Elemets


Nu am mai auzit de ceva vreme de Impact si chiar imi era dor de melodiile lor. Se pare ca s-au produs niste schimbari in trupa, dar cu siguranta Cristina a ramas si e hotarata sa revina in forta, adoptand un nou stil. Acum ceva timp a aparut primul single al acestui proiect, "Impact ft. Moving Elements", care se numeste "Blame It On The Sun". De cum am ascultat melodia mi-a placut foarte mult, dar desi este o melodie foarte buna, nu a avut noroc de o promovare pe masura. Ieri, a aparut pe internet si cea de-a doua melodie, care se numeste "Time". Astept si un radio edit, dar oricum piesa este foarte frumoasa. Va las mai jos cele doua piese.

Blame It On The Sun



Time (extended version)

One letter music: Joi 2


Acum ceva timp, am gasit un al doilea remix al piesei "Je Te Promets", cantat de Zaho si Dwane Sweazie. Despre el nu am gasit prea multe informatii, decat ca este un cantaret american, iar despre Zaho am scris mai multe aici.


Wednesday, January 20, 2010

Inna - 10 Minutes ( Club remix by Play&Win )


Iata ca a aparut un mix la noul single semnat Inna si baietii de la Play&Win. La o prima ascultare imi place, imi place, imi place. Ritmul e antrenant, te face sa dansezi imediat. Sunt mai mult ca sigur ca o sa prinda piesa, asa ca le urez succes in continuare si astept piesa, care o sa apara luni!

Eurovision 2010


Mai e putin si incepe selectia natioanala Eurvision 2010: scandal, nemultumiti si muzica; chestii obisnuite! Pana acum si-au anuntat participarea artisti precum Paula Seling (pacat ca are o voce de aur, dar niciodata nu nimereste o piesa ca lumea), Nico (dupa esecul cu "Pe o margine de lume" si-a mai incercat norocul si anul trecut, dar nu a facut nimic; cred ca lumea deja s-a saturat de ea si nu mai are incredere ca poate repara greseala), Catalin Josan (de care nu am mai auzit nimic de ceva timp), Blaxy Girls (piesa lor, "Dear Mama", a fost preferata mea anul trecut, dar desi au fost favoritele publicului, juriul a intors clasamentul in favoarea Elenei; piesa de anul acesta, "Save the world", e draguta dar nu mi se pare iesita din comun, nu se compara cu cea de anul trecut). Anda Adam si Connect-r au anuntat si ei ca au pregatit o piesa pentru Eurovision, Lora a trimis si ea 3 piese. Melodia AnneMariei Dancs, "A-ha", a aparut mai devreme pe internet si nu a mai putut fi inscrisa in concurs. Andra se teme de un esec, asa ca este indecisa in legatura cu participarea. Marea surpriza a editiei de anul acesta o reprezinta cu siguranta Florin Salam, care s-a inscris si el cu doua piese. OK...
Asteptam acum sa vedem cum vor decurge lucrurile, si cum se vor descurca prezentatorii Geanina Corondan si Horia Brenciu. Pana atunci cateva melodii care m-au impresionat anul trecut, in marea finala.

Yohanna - Is it true (Islanda)


Urban Symphony - Rändajad (Estonia)


Inga and Anush - Jan Jan (Armenia)


Nelly Ciobanu - Hora Din Moldova (Moldova)


Patricia Kaas - S'il Fallait Le Faire (Franta)


Chiara - What If We (Malta)


Hadise - Dum Tek Tek (Turcia)

One letter music - Miercuri


Mi-am stors creierii sa gasesc o melodie care sa inceapa cu "M" si nu prea am gasit. Asa ca am cautat in playlist si prima melodie care incepea cu "M" am pastrat-o. Iata ce am gasit: Arsenie - Minimum. Arsenie este fostul component O-Zone, cunoscut si sub numele de "Arsenium", pana acum. Videoclipul piesei a aparut in Decembrie, anul trecut si imi place foarte mult, la fel ca si piesa.



Tuesday, January 19, 2010

Alexandra Ungureanu ft. Keo - Upside Down


Chiar cand ma intrebam ce s-a intamplat cu Alexandra Ungureanu de nu a mai scos nimic nou, iata ca aceasta revine cu o melodie noua, in colaborarea cu Keo. Piesa se numeste "Upside Down" si vad ca urmeaza trendul pieselor de club. La o prima ascultare mi se pare draguta. Mai ascultam, mai vedem...


45 de lectii pentru viata


Am primit pe mail un filmulet foarte interesant, care cuprinde 45 de lectii pentru viata. Imi plac foarte mult si peisajele, o sa le vedeti voi mai jos. Iata cateva lectii: Believe in miracle, The best is yet to come, Always choose life.

Music Charts - Bulgaria Top 20


Azi o sa aruncam o privire in topul vecinilor nostri bulgari, unde artistii romanii au cam facut legea pana acum.

1. Lady Gaga - Bad Romance
2. Grafa - Ostavyash Sledi
3. Rihanna - Russian Roulette
4. Jason Derulo - Watcha Say
5. Doni ft. Chanel - Obadi Mi Se
6. Miro - Ubivame S Lyubov
7. David Guetta ft. Estelle - One Love
8. Kesha - Tik tok
9. Britney Spears - 3
10. Timbaland, Soshy and Nelly Furtado - Morning After Dark
11. Jay-Z ft. Alicia Keys - Empire State Of Mind
12. Inna - Amazing
13. Morandi - Colors
14. Medin - You And I
15. Maria Ilieva ft. Keith Thompson - Truly
16. Sugababes - About A Girl
17. Robbie Williams - You Know Me
18. Tsvetelina Chendova - Nashijat Tanc
19. Beyonce - Broken-Hearted Girl
20. David Guetta ft. Akon - Sexy Bitch

Concluzii:
- Kesha se mentine si saptamana aceasta pe primul loc in SUA si usor, usor acapareaza toate topurile muzicale;
- nici Jason Derulo nu se lasa mai prejos si este prezentat si el prim multe topuri;
- Medina, cu piesa "You and I" este prezenta peste tot, desi piesa nu ma incanta;
- romanii, Inna si Morandi, sunt pe locurile 12 si 13;
- observ ca la bulgari a prins noul single Britney Spears, care pe la noi nu l-am prea auzit;

Number Ones:
- in Franta, melodia lui Edward Maya cu Vika Jigulina a prins foarte bine, ajungand pe locul 1;
- in Rusia, Lady Gaga sta lejer pe primul loc, la fel ca in Brazilia, Italia sau Austria;
- in UK, Iyaz se instaleaza pe primul loc cu primul sau singel "Replay";
- in Australia si Olanda, pe primul loc se afla Owl City cu piesa "Fireflies";
- in Germania, Keri Hilson ajunge pe primul loc cu melodia "I like" ce face parte de pe coloana sonora a filmului german "Zweiohrküken";

Va las cu numarul 1 din saptamana aceasta, Lady Gaga.

One letter music - Marti 2


Pentru azi am ales o trupa romaneasca, noua pe piata muzicala. Se numeste "Bloggers" si este formata din 4 baieti. Primul lor single, "Ma doare o luna" a starnit reactii diverse, unii au fost incantati altii nu le-au dat nici o sansa.

Bloggers - Ma doar o luna

Monday, January 18, 2010

Sahara (Costi Ionita, Andrea), Bob Sinclar and Shaggy - I Wanna


Ieri , am ascultat rezultatul colaborarii dintre Sahara lui Costi Ionita, renumitul DJ Bob Sinclar ("Rock this party", "Love Generation") si Shaggy. Ce am ascultat ieri era radio rip si nu m-a incantat foarte mult. Acum, Costi a publicat pe canalul lui de Youtube melodia la o calitate buna, si pot sa spun ca incet, incet, incepe sa imi placa. Voi ce ziceti?

Un hot "experimentat"


Am gasit pe Youtube o tentativa de furt. Nu stiu daca este regizata sau nu, cert este ca hotul este cel mai neindemanatic om pe care l-am vazut pana acum. De la inceput, cand incearca sa intre in supermarket si pana la sfarsit, cand incearca sa iasa, se dovedeste ca totul este impotriva lui, asa ca pana la urma se lasa pagubas, isi aprinde o tigara si astepta sa ajunga politia. Faza cu scara si sticlele peste care cade m-a terminat!


One letter music - Luni 2


"Lost" este melodia DJ american Roger Sanchez, castigator al premiului Grammy, impreuna cu Lisa Pure si Katherine Ellis. Piesa a aparut in 2006, pe albumul lui Sancez, "Come with me" si a fost primita destul de bine, ocupand locul 1 in "U.S. Billboard Dance Club Play" si locul 8 in "Finnish Top 50 Chart". Am ales acest cantec pentru ca are un ritm relaxant si mereu imi face placere sa-l ascult.

Sunday, January 17, 2010

Dj Rynno ft. Daniela Crudu


Citeam pe net ca Dj Rynno a facut o melodie cu Daniela Crudu. Zic oook. Daca si asta a ajuns cantareata, imi dau seama ce o sa iasa. Acum am cautat pe Youtube si am gasit un mix: Dj Rynno ft. Daniela Crudu - Sticle Goale (Dansul Pinguinului Remix). Am ascultat si inca mai rad. Melodia mi se pare o mare caterinca. Va las si pe voi sa ascultati. Parca vad ca o sa se auda peste tot varianta asta...

Emisiuni


Daca mai de mult va spuneam ce seriale urmaresc, am zis sa va impartasesc si preferintele mele in materie de emisiuni.

1. Pierdut printre straini (Banged Up Abroad) - Este o emisiune difuzata in fiecare luni pe National Geographic, la ora 21:00, in care oameni care au dat de belele in afara tarii natale si au reusit cumva sa scape, isi spun acum povestea. Imi pare rau ca nu am aflat mai devreme de aceasta emisiune, pentru ca mi se pare foarte interesanta si ai ce invata din experienta acestor oameni. Cel mai mult m-a impresionat povestea unui barbat care a fost condamnat la inchisoare pe viata in Indonezia, din cauza unei incurcaturi facute de politia de acolo, care nu a vrut sa recunoasca greseala.




2. Tehnici esentiale de supravietuire (Ultimate Survival/ Man vs. Wild) - Cred ca stit emisiunea asta de pe Discovery, cu Bear Grylls. Tipul se duce prin diferite locuri din lume si ne arata cum ar trebui sa actionam daca suntem pierduti acolo. A fost si la noi, in munti, unde s-a intalnit cu ursii, si chiar a mancat niste mere din excrementele lor. Uneori e atat de scarbos ca nu iti mai vine sa te uiti...




3. Miami Ink - Va vorbeam despre tatuaje aici. Urmaream Miami Ink in fiecare zi, dar de cand Ami a dat-o afara pe Kat Von D parca emisiunea nu mai are acelasi farmec. Si oricum, cei de la Discovery au tot schimbat orele de difuzare incat nu mai stiam care cand este. Acum, de curand, am vazut ca au adus oameni noi, printre care si o fata. Mai jos aveti faza cand Kat Von D este concediata.




4. L.A. Ink- Regina tatuajelor, cum este supranumita Kat Von D, a suferit putin dupa plecarea din Miami, dar iata ca si-a facut propriul salon de tatuaje in L.A., precum si propria emisiune "L.A. Ink". Si-a angajat vreo 32 fete si un barbat si au pornit la drum. Au fost cateva conflicte, intre ea si Pixie, dar si intre ea si bautura, la care a hotarat sa renunte.

One letter music - Duminica 2


Saptamana aceasta melodiile vor trebui sa inceapa cu initiala zilei respective. Pentru azi am ales Beyonce - Diva. Melodia face parte de pe al treilea album al divei, "I Am... Sasha Fierce" care s-a vandut in peste 6 milioane de exemplare, fiind cel de-al treilea single. A ajuns pana pe locul 1 in "U.S. Billboard Hot Dance Club Play" si pana pe locul 3 in "U.S. Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs". Spre sfarsitul videoclipului se aud fragmente din melodia "Video Phone". Despre Beyonce am mai scris si aici si aici, iar aici am facut recenzia concertului ei "I Am... Yours".