Saturday, January 30, 2010

Grammy Awards 2010: Nominalizari


Maine se va desfasura cea de-a 52 -a editie a premiilor Grammy, la Staples Center in Los Angeles. Cele mai multe nominalizari le are Beyonce (10), urmata de Taylor Swift (8). Iata lista performerilor care si-au confirmat prezenta: Beyonce, Black Eyed Peas, Mary J. Blige, Eminem, Drake, Green Day, Lady Gaga, Elton john, Lil Wayne, Pink, T-Pain, Taylor Swift. Printre cei care vor prezenta premiile se numara: Kesha, Justin Bieber, Kristen Bell, Miley Cyrus, Juanes, Jennifer Lopez, Ricky Martin, Katy Perry, Carlos Santana, Wyclef Jean.

Iata si principalele nominalizari (din cele 109):
Song of the Year:
'Poker Face' Lady GaGa
'Pretty Wings' Maxwell
'Single Ladies (Put a Ring on It)' Beyoncé
'Use Somebody' Kings of Leon
'You Belong With Me' Taylor Swift

Pop Duo or Group With Vocals:
Black Eyed Peas, 'I Gotta Feeling'
Bon Jovi, 'We Weren't Born to Follow'
The Fray, 'Never Say Never'
Daryl Hall and John Oates, 'Sara Smile'
MGMT, 'Kids'

Best Rock Album:
AC/DC, 'Black Ice'
Eric Clapton and Steve Winwood, 'Live From Madison Square Garden'
Green Day '21st Century Breakdown'
Dave Matthew Band, 'Big Whiskey And The GrooGrux King'
U2, 'No Line on the Horizon'

Best Rap Solo Performance:
Drake, 'Best I Ever Had'
Eminem, 'Beautiful'
Jay-Z, 'D.O.A. (Death Of Auto-Tune)'
Kid Cudi, 'Day 'N' Nite'
Mos Def, 'Casa Bey'

Best Country Performance by a Duo or Group With Vocals:
Brooks & Dunn, 'Cowgirls Don't Cry'
Zac Brown Band, 'Chicken Fried'
Lady Antebellum, 'I Run To You'
Rascal Flatts, 'Here Comes Goodbye'
Sugarland, 'It Happens'

Record of the Year:
Beyoncé, 'Halo'
Black Eyed Peas, 'I Gotta Feeling'
Kings of Leon, 'Use Somebody'
Lady GaGa, 'Poker Face'
Taylor Swift, 'You Belong With Me'

Album of the Year:
Beyoncé, 'I Am...Sasha Fierce'
Black Eyed Peas, 'The E.N.D.'
Lady GaGa, 'The Fame'
Dave Matthew Band, 'Big Whiskey And The GrooGrux King'
Taylor Swift, 'Fearless'

Best New Artist:
Zac Brown Band
Keri Hilson
MGMT
Silversun Pickups
The Ting Tings

Best Female Pop Vocal Performance:
Adele, 'Hometown Glory'
Beyoncé, 'Halo'
Katy Perry, 'Hot N Cold'
Pink, 'Sober'
Taylor Swift, 'You Belong With Me'

Best Male Pop Vocal Performance:
John Legend, 'This Time'
Maxwell, 'Love You'
Jason Mraz, 'Make It Mine'
Seal, 'If You Don't Know Me By Now'
Stevie Wonder, 'All About the Love Again'

Revin cu lista castigatorilor. Mai multe aici.

Roxy Rocks - Mr. Right


Acum cateva zile a aparut videoclipul fostei componente a trupei "Heaven", Roxy Rocks. Piesa se numeste "Mr. Right", este produsa de Costi Ionita si a fost prezentata la "Callatis" anul trecut. Piesa imi place, e catchy dar videoclipul nu ma atrage.

Eurovision 2010: Anda Adam si Connect-R


Am vazut ca au aparut pe net piesele de la Eurovision, dar sincer nu m-a interersat sa le ascult. Am ascultat doar piesa Andei Adam cu Connect-R - Surrender. Pot sa spun ca inceputul imi place foarte mult, pana la secunda 30. Cum ii spuneam unei prietene, zici ca e o lupta intre triburi. Restul piesei e dragut, dar pe langa inceputnu ma atrage prea mult. Oricum cred ca or sa fie printre primii si am auzit ca prregatesc un super show. Astept Eurovision sa vad ce o sa iasa. Cum vi se pare?

One letter music - Saturday


Sean Kingston a devenit cunoscut o data cu primul single "Beautiful Girls" care a avut un mare impact, ajungand pe locul 1 in topuri ca "Billboard Hot 100", "Bilbboard Pop 100", "Billboard R&B/Hip-Hop Songs", "Eurochart Hot 100 Singles". Momentan lucreaza la un nou album, iar primul single se pare ca va fi "Dumb Love" cu Lil Wayne.
Sugababes s-a format in 1998 din Siobhán Donaghy, Mutya Buena si Keisha Buchanan. Pe parcursul anilor componenta s-a schimbat, astfel ca la sfarsitul anului 2009 din trupa a plecat si ultima membra fondatoare, Keisha Buchanan. Actuala componenta este formata din: Heidi Range, Amelle Berrabah si Jade Ewen. De-a lungul timpului, trupa a avut 7 piese pe locul 1 in UK si a fost numita "Cea mai de succes trupa de fete a secolului XXI".
Piesa "Miss Everything" face parte de pe ultimul album al fetelor, "Sweet 7", si este o colaborare cu Sean Kingston.

Friday, January 29, 2010

Portia de ras: Funny Video Compilation


E timpul pentru o noua portie de ras, dupa o saptamana lunga! Am ales o serie de intamplari foarte amuzante, preferata mea fiind faza de la 4:35. Vizionare placuta !!!

Avatar de Voronet


Ok... Am ramas perplex cand am citit asta: calugarii de la manastirea Voronet i-au dat in judecata pe producatorii filmului "Avatar", considerat cel mai de succes film, pe motiv ca au furat "albastrul de Voronet". Calugarii sustin ca nuanta de albastru a personajelor Na'vi este exact "albastrul de Voronet", faimos pentru unicitatea sa. Sa vedem cum o sa se sfarseasca toata povestea asta!

Mai multe aici.

One letter music - Friday


De curand, trupa Fly Project a lansat un nou single, care se numeste "Mandala". Asadar va las cu melodia, imi place, dar inca ascult "Plec Pe Marte".

Thursday, January 28, 2010

Carte: Fiica Tacerii


O noapte teribila de iarna. Norah si sotul ei David, doctor, se indreapta catre spital. Peste putin timp Norah o sa nasca gemeni, lucru pe care nu il stia. Dupa nastere, David observa la fetita cateva semne care indica Sindromul Down.Acesta se hotaraste sa o trimita la un centru pentru copii suferind de aceasta boala, asa ca i-o inmaneaza asistentei Caroline. Acesteia i se face mila de Phoebe si hotaraste sa o creasca ea. Se muta in alt oras, incepand o noua viata, pe parcursul anilor casatorindu-se si primind cadou o casa.
In cealalta familie lucrurile nu stau prea bine. David o minte pe Norah ca fetita lor a murit la nastere, secretul acesta mistuitor ridicand un zid intre membrii familiei, care ii indeparteaza. Paul, fiul lor, este pasionat de muzica si in ciuda faptului ca tatal sau nu este de acord cu acest lucru, ajunge la Juilliard devenin un chitarist cunoscut. Datorita lipsei de comunicare, Norah cauta afectiunea in bratele altor barbati, de-a lungul celor 18 ani de casatorie inselandu-l pe David de 4 ori. Anii trec iar David refuza sa le dezvalui secretul. Insa in anul 1988, la 6 ani dupa divortul lor, exact in ziua in care Norah implinea varsta de 46 de ani, David se hotaraste sa ii spuna adevarul. Soarta face ca Norah sa fie plecata in vacanta in Europa, impreuna cu viitorul ei sot. Ii scrie un bilet, pe care il rupe insa. Cateva ore mai tarziu, Norah este anuntata ca David a suferit un atac de cord in timp ce facea jogging.
Pe 1 iulie 1989, la 25 de ani de la nasterea gemenilor, Caroline vine acasa la Norah si ii marturiseste adevarul despre Phoebe si Paul. Astfel, Norah si fiul ei o cunosc pe Phoebe, care nu intelge relatiile de rudenie dintre ei si il considera pe Paul doar un prieten.
In final, Norah se casatoreste, iar Paul se ataseaza foarte mult de sora lui si hotaraste sa se mute in acelasi oras cu ea, pentru a o cunoaste mai bine.
Se pare ca secretul care l-a chinuit pe David timp de 24 de ani, a iesit in sfarsit la iveala, totul terminandu-se intr-un fel cu bine.

Mi-a placut foarte mult cartea, o lectura pe cinste. Cel mai mult m-a deranajt faptul ca Norah l-a inselat pe David, nu o data, si considera ca e vina lui, lucru pe care adesea il credea chiar si el. Acest lucru a indepartat-o si de fiul ei, care aflase de prima ei aventura si care a vrut mereu sa ii reproseze acest lucru.

Am vazut si filmul, insa pot sa spun ca nu se compara cu cartea, autoarea Kim Edwards avand un mod apartea de a relata faptele, iar povestea din film mi s-a parut foarte simplificata.

Smiley ft. Cheloo - Plec Pe Marte


Am vazut aici ca cei de la "HaHaHa Production" au produs o noua piesa. Este vorba de colaborarea dintre Smiley si Cheloo - Plec Pe Marte. Mi se pare interesanta colaborarea asta, piesa e draguta, mai soft si nu prea e genul lui Cheloo, asa cum a declarat si el pentru Libertatea: "Desi e cam soft pentru ce cant eu, sunt foarte multumit de ce a iesit, colaborarea cu Smiley a fost foarte misto." Piesa o sa fie pe viitorul album Smiley, care va fi lansat cu GSP.

One letter music - Thursday


Taio Cruz este un cantaret si compozitor englez care si-a lansat albumul de debut, "Departure" in 2008. De pe acest album cred ca stiti melodia "Come On Girl". In Octombrie 2009 si-a lansat cel de-al doilea album, "Rokstarr", de pe care face parte si melodia "Break Your Heart" care s-a raspandit peste tot. Piesa a ajuns pe locul 1 in "UK Singles Charts" si "UK R&B Chart",pe locul 2 in "Irish Singles Chart" si pe locul 6 in "European Hot 100". Mai jos aveti varianta live a melodiei, cat si videoclipul oficial.



Wednesday, January 27, 2010

Au venit cartile


Acum vreo doua saptamani citeam ca in Februarie se va lansa un nou film bazat pe cartea lui Nicholas Sparks, "Dear John". Asa ca am intrat pe site-ul Rao si am bifat 3 carti scrice de Nicholas Sparks: "The Notebook", "Dear John" si "The Wedding", fara vreo intentia sa le comand. Nu stiu ce am facut si pana la urma mi-a aparut mesajul "Comanda trimisa cu succes". Si uite asa m-am ales cu 3 carti pe care le vroiam, dar nu erau o prioritate in acest moment. Asa ca acum ca vine vacanta si inca mai trebuie sa stau in casa, am ce face. Pacat ca nu am gasit si "The Last Song", carte care o sa fie ecranizata... O sa scriu despre ele dupa ce le citesc!

'Dear John' Trailer



'The Last Song' Trailer

Song of the WEEK 22


In ultima vreme Kesha e peste tot cu primul ei single "Tik Tok": pe primul loc in SUA de vreo 3 saptamani, tot pe locul 1 in "Billboard Hot 100", "Billboard Radio Songs", "Billboard Digital Songs". Vocea ei s-a putut auzi si pe single-ul lui Flo Rida "Right Round", pentru care se pare ca nu a fost platita. Desi "Tik Tok" e in plina ascensiune, Kesha lanseaza cel de-al doilea single "Blah Blah Blah" in colaborare cu cei de la 3OH!3, pe 2 Februarie. Mi-a placut de Kesha la premiile NRJ, arata mai glamorous, Auditie placuta!

One letter music: Wednesday


Azi am ales o melodie reggaeton, "Abusadora", cantata de Wisin & Yandel, unii dintre cei mai cunoscuti adepti ai acestui gen de muzica. Au melodii impreuna cu artisti mari precum Akon, 50 Cent, Nelly Furtado, R Kelly sau Enrique Iglesias. "Abusadora" este cel de-al doilea single de pe cel de-al saptelea album al lor, "La Revolucion", care a aparut in Mai 2009. Melodia a castiga un premiu "Latin Grammy" pentru "Best Urban Song" si a ajuns no 1 in "U.S. Billboard Hot Latin Songs", "U.S. Billboard Latin Tropical Songs" si "U.S. Billboard Latin Rhythm Airplay" .

Tuesday, January 26, 2010

The Richest Women In Entertainment


Citeam acum cateva zile despre vedetele mai cu dare de mana, care nu s-au sfiit sa doneze sume exorbitante pentru Haiti. Astfel Brad si Angelina au donat 1 milion de dolari, Leonardo DiCaprio la fel, Gisele Bündchen 1,5 milioane dolari si Madonna 250 de mii de dolari. Am ramas un pic uimit de diferenta dintre Gisele si Madonna, asa ca am cautat sa vad averea lui Gisele, de care sincer nu auzisem pana atunci. Am aflat ca averea ei se ridica acum la 150 de milioane de dolari, asa ca nu m-a mai mirat doantia. Dar cand am aflat ca averea Madonnei este dubla, m-am intrebat de ce a donat asa putin. Si dintr-una in alta am ajuns la un top "Forbes - The 20 Richest Women In Entertainment" din 2007.

Iata primele 10 clasate:
1. Oprah Winfrey (prezentatoare TV): 1,500 milioane $
2. J. K. Rowling (scriitoare): 1000 milioane $
3. Martha Stewart (magnat, prezentatoare TV): 638 milioane $
4. Madonna (cantareata): 325 milioane $
5. Celine Dion (cantareata): 250 milioane $
6. Mariah Carey (cantareata): 225 milioane $
7. Janet Jackson (cantareata): 150 milioane $
8. Julia Roberts (actrita): 140 milioane $
9. Jennifer Lopez (cantareata): 110 milioane $
10. Jennifer Aniston (actrita): 110 milioane $

Observ ca majoritatea sunt cantarete. In top se mai afla si gemenele Olsen, Britney Spears sau Nicole Kidman. Pentru restul topului intrati aici. Topul e din 2007 deci cu siguranta sumele s-au schimbat, poate ca s-a schimbat si ierarhia. Gisele Bündchen se afla pe locul 16 cu 70 de milioane, iar pe Wikipedia am vazut ca acum averea ei se ridica 150 de milioane $.

Stilul Zouk


Ieri va vorbeam despre cover-ul piesei "Je Te Promets" remixat in varianta Zouk. Dupa ce am ascultat melodia cantata de Ailys mi-a placut cum suna stilul asta si am cautat si alte melodii. Am descarcat un album "Zouk Love En Francais vol. 4" si chiar prima melodie pe care am ascultat-o mi-a placut cel mai mult. Njie se numeste interpreta iar pana acum a lansat 5 albume. Piesa "Tu M'en Veux (chui, chui, chui...)" se gaseste pe albumul "Avec Sincerite" lansat in 2008. Nu stiu cati or sa fie prinsi de piesa si de stilul asta insa mie imi place, mi se pare relaxant. Daca o sa mai gasesc vreo melodie care sa imi placa mai mult o sa mai scriu.

NJIE - Tu m'en veux CHUI CHUI CHUI

One letter music - Tuesday


Pentru azi am ales un cover dupa melodia Madonnei "La Isla Bonita", interpretat de Tasha. Despre Tasha nu am reusit sa aflu nimic, stiu doar ca melodia se afla pe coloana sonora "Fast & Furious 4" si cam atat. Oricum piesa imi place foarte mult.

Monday, January 25, 2010

Inna - 10 Minutes (New Single - Radio Edit)


Iata ca a aparut in sfarsit noul single Inna. "10 Minutes" va fi lansat in aceasta seara pe Radio 21 atat in varianta Radio Edit cat si Play&Win Club Remix, dar se apre ca a ajuns pe net mai repede. Piesa suna bine, dar parca mai mult imi place remixul. Ascultam si mai vedem. Oricum presimt ca iar o sa fie in topuri Inna.
Se pare ca este din nou no 1 in Billboard cu piesa "Hot". Cum vi se pare?

Ailys - Je te promets (Zaho version Zouk)


Ailys este o cantareata originara din Martinique care abordeaza stilul Zouk, un stil de muzica ritmica, originar din insulele franceze Guadelupe si Martinique si are la baza muzica "compas" din Haiti. In dialectul loc, "zouk" inseamna "petrecere" sau "festival". Coverul dupa melodia lui ZAHO, "Je Te Promets" a fost remixat de catre Lil'Jo.

Seriale 5 - The Vampire Diaries


Plictiseala mare sa stai in casa 2 saptamani. Am vizionat toate episoadele aparute pana acum la serialele pe care le urmaresc, am citit vreo 2 carti... Asa ca m-am decis sa mai urmaresc inca un serial, "The Vampire Diaries", despre care am auzit multa lume vorbind, spunand ca este de frumos. Pana acum au aparut doar 11 episoade si mi se pare ca povestea seamana cu cea din "Twilight".

The Vampire Diaries (gen: drama, romance; cu: Nina Dobrev, Paul Wesley, Ian Somerhalder, Michael Trevino, Katerina Graham, Candice Accola)
Noul an scolar o gaseste pe Elena intr-o stare deplorabila dupa moartea parintilor ei intr-un accident de masina, in care a fost singura supravietuitoare. Ea si fratele ei Jeremy, care are probleme cu drogurile, sunt crescuti de o matusa apropiata de varsta lor. Stefan Salvatore, un vampir care are 17 ani de 146 de ani, se intoarce in Mystic Falls, unde o cunoste pe Elena, pe care o salveaza din accidentul de masina. Coincidenta sau nu, ea seamana izbitor cu Katherine, marea iubire a lui Stefan si cea care i-a transformat in vampiri pe el si pe fratele lui Damon. Cei doi se indragostesc, insa Damon care observand asemanarea dintre cele doua, doreste sa se razbune pe Stefan. Astfel o serie de atacuri misterioase invaluie orasul, faptasul fiind Damon care reuseste sa dea vina pe altcineva. De fapt, pe langa razbuanre, el se afla aici pentru a o aduce inapoi pe Katherine, blocata de o vraja intr-un mormant. Acest lucru nu va fi posibil deoarece Bonnie, cea mai buna prietena a Elenei, se trage dintr-o familie de vrajitoare si reuseste sa distruga medalionul necesar desfacerii vrajii. Insa Damon se pare ca a mai aflat o metoda... Serialul are la baza seria de carti "The Vampire Diaries" de L. J. Smith, care ma inteles ca o sa fiedisponibila si la noi, in curand.

Music Charts - UK Top 40


Saptamana asta am ales topul din Marea Britanie, unde Owl City cu "Fireflies" ajung pe locul 1 dupa numai 3 saptamani petrecute in top. Observ ca urca in toate topurile si ca in "U.S. Billboard Hot 100" au ajuns pe locul 1.

1. Owl City - Fireflies
2. Iyaz - Replay
3. Glee Cast - Don't Stop Believin'
4. 3OH!3 ft. Katy Perry - Starstrukk
5. Sidney ft.Wizard Sleeve - Samson Riverside (Let's Go)
6. Example - Won't Go Quietly
7. Journey - Don't Stop Believin'
8. Alexandra Burke - Broken Heels
9. Lady Gaga - Bad Romance
10. JLS - One Shot
11. The Saturdays - Ego
12. Justin Bieber - One Time
13. Jay-Z ft. Mr. Hudson - Young Forever
14. Kesha - Tik Tok
15. Alicia Keys - Empire State Of Mind (Part II)
16. N-Dubz ft. Mr Hudson - Playing With Fire
17. Florence and The Machine - You've Got The Love
18. Plan B - Stay Too Long
19. Girls Can't Catch - Echo
20. Biffy Clyro - Many Of Horror
21. Jay-Z ft. Alicia Keys - Empire State Of Mind
22. Chipmunk ft. Talay Riley - Look For Me
23. Jay Sean, Sean Paul, Lil Jon - Do You Remember
24. The Blac Eyed Peas - Meet Me Halfway
25. Rihanna - Russian Roulette
26. One Republic - All The Right Moves
27. Pizie Lott - Cry Me Out
28. Timbaland, Soshy, Nelly Furtado - Morning After Dark
29. Cheryl Cole ft. Will.I.Am - 3 Words
30. Jason Derulo - Watcha Say
31. The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
32. Alicia Keys - Doesn't Mean Anything
33. Florence and The Machine - Dog Days Are Over
34. Wiley & Chew Fu - Take That
35. Alexandra Burke ft. Flo Rida - Bad Boys
36. Glee Cast - Take A Bow
37. Cheryl Cole - Fight For This Love
38. Joe McElderry - The Climb
39. Robbie Williams - You Know Me
40. Pitbull ft. Akon - Shut It Down

Concluzii:
- cum ziceam si mai sus, Owl City ia cu asalt toate topurile, in majoritatea fiind printre primele pozitii;
- majoritatea artistilor au cate doua piese in top: Cheryl Cole, Glee Cast, Alexandra Burke, Florence and The Machine, Alicia Keys, The Black Eyed Peas, Jay-Z;

Number Ones:
- Edward Maya si Vika Jigulina se mentin pe locul 1 in Franta cu piesa "Stereo Love";
- Rihanna cu "Russian Roulette" e pe primul loc in Spania si Brazilia;
- Kesha cu "Tik Tok" ramane pe primul loc in SUA, mondial, Austria si Elvetia;
- Lady Gaga si "Bad Romance" pe prima pozitie in Finlanda si Germania;
- "Sexy Bitch/Chick" a lui David Guetta e pe primul loc in Cehia si in clasamentul European;

Owl City - Fireflies

One letter music - Monday


Missy Higgins, pe numele sau adevarat Melissa Morrison Higgins, s-a nascut pe 19 August 1983 si este o cantareata din Austrlia. Pana acum a vandut peste 1 milion de albume. Melodia de astazi, "Where I Stood" este al doilea single de pe al doilea album, "On A Clear Night" lansat in 2007. Cantecul a fost prezent pe coloana sonora a mai multor seriale precum: Grey's Anatomy, The Hills, Lipstick Jungle, NCIS, Weeds, One Tree Hill, Smallville precum si in Ghost Whisperer.

Sunday, January 24, 2010

One letter music - Sunday


Incepem o noua saptamana, de data asta luam numele zilelor in engleza. Pentru prima saptamana numele formatiei/cantaretului trebuie sa inceapa cu initiala zilei. Cu litera "S" am ales Shiny Toy Guns cu melodia "Season Of Love". Shiny Toy Guns este o formatie americana formata in 2002 si nominalizata la Grammy. A lansat primul album, "We Are Pilots", in anul 2006. De pe acest album s-ar putea sa stiti melodia "Le Disko", prezenta pe coloana sonora la reclama pentru "Motorola RAZR 2 V8", in care un tip si o tipa se lupta cu telefoanele la metrou. Al doilea album, de pe care face parte si "Season Of Love", a fost lansat in 2008 si se numeste "Season Of Poison". Daca urmariti serialul "Gossip Girl", sigur ati auzit melodia la sfarsitul sezonului 2, cand Chuck si Blair decid in sfarsit sa fie impreuna.

NRJ Music Awards 2010: winners, photos, videos


Ieri, 23 Ianuarei 2010 s-au tinut premiile "NRJ Music Awards 2010" la Cannes.

Iata castigatorii:
Artistul international al anului: Robbie Williams
Artistul francez al anului: Christophe Willem
Melodia internationala a anului: "I Ggotta Feeling" - The Black Eyed Peas
Grupul international al anului: Tokio Hotel
Grupul francez al anului: Mozart l’Opéra Rock
Artista franceza a anului: Sofia Essaïdi
Revelatia internationala a anului: Lady Gaga
Artista internationala a anului: Rihanna
Revelatia franceza a anului: Florent Mothe
Albumul Francez al anului: "Caféine" – Christophe Willem
Albumul international al anului: "One Love" - David Guetta
Cantecul francez al anului: "L’Assasymphonie” – Florent Mothe (Mozart l’Opéra Rock)
NRJ Award of Honor: Robbie Williams & Beyonce

Mai jos aveti cateva poze si video:









Rihanna - Russian Roulette


David Guetta & Kelly Rowland - When Love Takes Over & Sexy Chick


Black Eyed Peas - Meet Me Halfway