Saturday, January 16, 2010

Carte: Belcanto


Belcanto este o carte publicata in 2001 de catre autoarea americana Ann Patchett, distinsa cu premiul "Orange Prize for Fiction".
Conducere unui stat sud-american decide sa organizeze o petrecere aniversara in cinstea unui magnat japonez, pasionat de muzica de opera. Acesta refuza invitatia pana in momentul in care i se spune ca invitata sa cante o sa fie Roxane Coss, o mare cantareata de opera. Astfel, in casa vicepresedintelui se aduna unii dintre cei mai bogati oamenii, din diferite colturi ale lumii. Dupe recital, teororistii patrund in casa, cu gandul sa il rapeasca pe presedintele tarii, insa acesta nu este prezent deoarece la acea ora se difuza telenovela lui preferata. Si iata cum planul teroristilor se duce de rapa si se aleg cu 200 de ostatici. Pe parcursul celor 5 luni de prizonierat lucrurile decurg partial bine, cu exceptia mortii acompaniatorului lui Roxane Coss. Sunt eliberati 150 de ostatici: femei, copii, batrani, bolnavi, in casa ramanand doar 39 de barbati si Roxane Coss. Intre ea si magnatul japonez se leaga o frumoasa poveste de dragoste, la fel ca si intre translatorul japonezului si una din fetele teroriste. Finalul este tragic, dar era de asteptat ca cei rai sa fie invinsi. Astfel, in ciuda faptului ca se legasera stranse prietenii intre unii teroristi, care nu aveau mai mult de 18 ani, si ostatici, toti teroristii sunt omorati de politie si din pacate, este omorat si personajul principal, domnul Hosokawa.
Desi o carte in care dialogul este intr-o mica parte prezent, povestea mi-a placut foarte mult, finalul facandu-ma sa ma gandesc la cum se pot spulbera relatiile dintre noi intr-o clipa.

"Una dintre cele mai frumoase si romantice carti ale ultimilor ani. O poveste captivanta." (San Francisco Chronicle)

"Un imn inchinat frumusetii si artei si, in acelasi timp, o subtila comedie de moravuri." (New York Times)

One letter music - Sambata


Azi e ultima zi cand numele artistilor trebuie sa inceapa cu initiala zilei. De maine numele melodiei trebuie sa inceapa cu initiala zilei respective. Asadar, pentru azi am ales-o pe Shontelle, despre care am mai scris intr-un post anterior. Acum cateva zile ea si-a lansat noul singe, "Licky (Under the covers)" in regia lui Ray Kay.

Shontelle - Licky

Friday, January 15, 2010

Antonia ft. Pink Room - The Game


Acum cateva zile am aflat ca proiectul "Atonia and Pink Room", autorii melodiei "Roses on fire" au deja pregatit cel de-al doilea single, care se numeste "The Game". Piesa imi place foarte mult si astept un videoclip. Nu-i asa ca suna bine?

Antonia ft. Pink Room - The Game

Concediu


Mda... mi-am luat "concediu" vreo 2 saptamani de la lumea din afara apartamentului. Asa ca o sa am destul timpe sa ma lupt cu varicela mea cea draga. Uneori e insuportabil: dureri de cap, febra, dureri in gat, niste mancarimi care te scot din minti... Dar trebuie sa rezist!!! Asa ca doua saptamani o sa am timp sa ma plictisesc de tot ce ma inconjoara si poate ca o sa-mi gasesc buletinul pe care l-am pierdut acum vreo luna. Sper sa mai citesc ceva, desi imi e cam sila, dar daca o sa termin cartea pe care am inceput-o, o sa ii fac o mica recenzie. Cam atat...

One letter music - Vineri


"V" - Vanessa Hudgens a devenit cunoscuta o data cu aparitia in filmele "High School Musical". S-a nascut pe 14 Decembrie 1988 si a cunoscut un real succes cu primul sau album "V", lansat in 2007. Melodia "Let's Dance" a fost folosita pentru videoclipul de promovare al concursului american " Dancing With The Stars ", adunand aproape 14 milioane de vizionari.

Thursday, January 14, 2010

Inna: "Mie nu mi-a placut scoala"


In sfarsit a recunoscut si ea !!! Inna a acordat un interviu pentru "Happy Hour", in care a recunoscut foarte zambitoare ca nu i-a placut scoala, ca nu stie pe tarmul carui ocean a filmat videoclipul piesei "Amazing" sau ca nu se prea pricepe la engleza (asta stiam cu totii). "Atata timp cat sunt numarul 1 in Billboard oare pe cine sa deranjeze?" Aaa..pe multa lume. Oricum, bravoe ei pentru succesul obtinut intr-un timp atat de scurt, dar sper sa mai lucreze la multe lucruri. In curand o sa-si lanseze noul single, "10 minutes".

Inna interviu Happy Hour

One letter music - Joi


Pentru ziua de azi l-am ales pe Jay-Z cu melodia "On to the next one". Shawn Corey Carter s-a nascut pe 4 Decembrie 1969 si este unul dintre cei mai bogati hip-hoperi. Melodia "On to the next one" face parte de pe ultimul sau album, "The Blueprint 3".

Wednesday, January 13, 2010

Song of the WEEK 20


Antonia a plecat in America la varsta de 5 ani, a devenit model, iar acum s-a intors in tara sa-si incerce norocul in lumea muzicii. L-a intalnit pe Tom Boxer si a lansat primul single, "Roses on fire", care a fost bine primit da public, dar nu atat de bine ca "Morena", cel de-al doilea singel, care se aude in toate cluburile si la toate posturile de radio. Desi are doar 21 de ani, Antonia a aflat de curand ca este insarcinata cu nepotul patronului de la "Bamboo". Azi a fost invitata la Happy Hour, unde a demonstrat ca are voce, cantand live. Deci Antonia - Morena sa fie!



Jay Ko ft Anya - One


Acum vreo 3 saptamani a aparut videoclipul melodiei "One" a lui Jay Ko impreuna cu Anya. Pe Jay Ko probabil il stiti datorita melodiei "Crazy", iar Anya este noua componenta a trupei HI-Q. Melodia e foarte frumoasa si videoclipul este interesant dar parca e prea albicios. Asa ca va las cu "One".

One letter music - Miercuri


Azi o sa pun tot un artist cu litera "M", asa ca am ales-o pe Mariah Carey, o mare artista, care de-a lungul carierei a avut 18 piese care au ajuns pe locul 1 in "Billboard Hot 100". A castigat 5 premii Grammy si a vandut aproape 200 de milioane de albume in intreaga lume. Melodia pe care am ales-o este "We Belong Together", care face parte de pe albumul "The Emancipation of Mimi", lansat in 2005. In videoclip apare si Wentworth Miller, cunoscut pentru rolul lui din serialul "Prison Break".

Tuesday, January 12, 2010

Rihanna - Photographs


Trebuie sa recunosc ca pana azi nu am acordat prea mare atentie noului album al Rihannei "Rated R". M-am multumit sa ascult doar cateva melodii care mi-au placut si atat.Azi insa, m-am hotarat sa ascult tot albumul si m-am indragostit de o piesa, "Photographs", un featuring cu Will.I.Am, o melodie sensibila, cu un sound foarte placut. Mi-a ramas in cap "All I got is nothing without you" si sper sa vad in curand si un videoclip. Alte melodii care imi mai palc de pe album: Russian Roulette, Hard, Wait Your Turn (din melodia asta mi-a ramas in minte "I'm such a fuckin lady"), Rude Boy (care o sa fie urmatorul single), Te Amo, Stupid In Love precum si intro-ul Mad House.

"All I’ve got, all I’ve got
All I’ve got are these photographs
All I’ve got, all I’ve got
Is nothing without you, you, you
Got nothing without you, you, you
Got nothing without you "

One letter music - Marti


Azi este Marti, deci avem nevoie de un artist cu litera "M". Am ales-o pe Miley Cyrus cu melodia "The Climb". Stiu ca multe lumea e impotriva ei, dar mie mi se pare ca ea chiar are talent, asa ca o sa pun varianta live a melodiei. Pe numele sau adevarat,Destiny Hope Cyrus, s-a nascut pe 23 Noiembrie 1992 si este cunoscuta mai ales rolului ei din serialul "Hannah Montana". Daca o sa va uitati pe Youtube, o sa observati ca videoclipul "7 Things" este pe locul 2 in topul celor mai vizionate clipuri muzicale, cu 108 milioane de vizionari, iar "The Climb" are aproape 70 de milioane de vizionari. Cu aceasta melodie, "The Climb", Joe McElderry a castigat ultima editie a concursului "The X Factor".

Miley Cyrus - The Climb live

Monday, January 11, 2010

One letter music - Luni

Azi o sa pun un artist cu "L" si anume Lady Gaga - Telephone, un featuring cu Beyonce. Despre Beyonce v-am mai povestit datile trecute, iar despre Lady Gaga pot sa va spun ca s-a nascut pe 28 Martie 1986, iar numele ei real este Stefani Joanne Angelina Germanotta. Este denumita "noua Madonna" datorita ascensiunii rapide, vanzand peste 8 milioane de albume si peste 35 de milioane de single-uri digitale. Ultimul sa videoclip, "Bad Romance" a reusit in doar doua luni sa adune 74 de milioane de vizionari.

Lady Gaga ft. Beyonce - Telephone

Sunday, January 10, 2010

Music Charts - USA Singles Top 40


E timpul sa vedem care sunt cele mai tari melodii de saptamana aceasta. Am ales cel important top, dupa parerea mea, si anume USA Singles Top 40.

USA Singles Top 40:
1. Ke$ha - Tik Tok
2. Iyaz - Replay
3. Lady Gaga - Bad Romance
4. Owl City - Fireflies
5. Jay-z ft. Alicia Keys - Empire State Of Mind
6. Jay Sean ft. Lil Wayne - Down
7. Black Eyed Peas - Meet Me Halfway
8. Jason Derulo - Watcha Say
8. Miley Cyrus - Party In The U.S.A
10. Beyonce - Sweet Dreams
11. Alicia Keys - Try Sleeping With A Broken Heart
12. Ludacris - How Low
13. Rihanna - Hard
14. Train - Hey, Soul Sister
15. Justin Nieber - One Time
16 Justin Bieber - Favourite Girl
17. Lady Gaga ft. Beyonce - Telephone
18. Taylor Swift - The Other Side Of The Door
19. Lady Antebellum - Need You Now
20. Kenny Chesney & Dave Matthews - I'm Alive
21. Taylor Swift - Superstar
22. Jay-Z, Rihanna, Kanye West - Run This Town
23. John Mayer & Taylor Swift - Half Of My Heart
24. Lady Gaga ft. Beyonce - Telephone
25. Taylor Swift - Jump Then Fall
26. Orianthi - According To You
27. Justin Bieber - One Less Lonely Girl
28. Eminem ft. Dr. Dre - Hell Breaks Loose
29. LukeBryan - Do I
30. Muse - Uprising
31. Jay Sean, Sean Paul, Lil John - Do You Remember
32. Uncle Kraker - Smile
33. Reba McEntire - Consider Me Gone
34. Kelly Clarkson - Already Gone
35. Colbie Caillat - Fallin' For You
36. Taylor Swift - You Belong With Me
37. Selena Gomez - Naturally
38. Boys Like Girls & Taylor Swift - Two Is Better Than One
39. Rihanna - Russian Roulette
40. Jesse McCartney & T-Pain - Body Language

In concluzie:
- Kesha se mentine pe primul loc si saptamana aceasta
- nu stiu de ce Lady Gaga este in top de doua ori cu "Telephone"
- Miley Cyrus este la egalitate cu Jason Derulo, pe locul 8
- cele mai multe melodii in top le are Taylor Swift (6), urmata de Justin Bieber (3)
- cel mai mult a urcat Miley Cyrus, de pe locul 22 pe 8
- new entries: Rihanna - Russian Roulette, Selena Gomez - Naturally

Number Ones:
Franta: Jena Lee - J'aimerais Tellement (Edward Maya este pe locul 2 cu "Stereo Love")
UK: Lady Gaga - Bad Romance (la fel si in Austria, Italia, Finlanda, Danemarca, Brazilia,)
Cat despre albume, Susan Boyle si al ei "I Dreamed A Dream" este pe primul loc la capitolul vanzari pe plan european si mondial precum si in USA, Olanda, Australia sau Noua Zeelanda.

Kesha - Tik Tok

One letter music - Duminica


Aseara mi-a venit o idee, sa pun in fiecare zi cate o melodie si numele artistului/formatiei care canta sa inceapa cu initiala zilei respective; de exemplu: Luni - Leona Lewis, Joi - Jennifer Lopez.
Deocamdata m-am gandit pentru 4 saptamani:
- in prima saptamana, numele artistului sa inceapa cu initiala zilei respective;
- in a doua saptamana, numele melodiei sa inceapa cu initiala zilei respective;
- apoi luam numele zilelor in engleza (Monday - Madonna), si numele artistului sa inceapa cu initiala zilei respective, in engleza;
- in a patra saptamana, numele melodiei sa inceapa cu initiala zilei respective, in engleza;
Dupa prima luna o sa vad daca mai iau numele zilelor si din alta limba.

Deci, azi e Duminica, alegem pe cineva al carui nume inceape cu "D". David Archuleta, marele pierzator al concursului "American Idol" din 2008, dar care a cucerit publicul si a ajuns sa aiba un succes mai mare decat castigatorul concursului. David Archuleta este nascut pe 28 Decembrie 1990 in Florida si a lansat pana acum doua albume: "David Archuleta" in 2008 si "Christmas from the Heart" in 2009. Melodia pe care am ales-o se numeste "Crush" si este primul sa single, care i-a adus si faima.

David Archuleta - Crush

Cele mai sugestive fotografii ale anului 2009


Pe site-ul Descopera am gasit un articol "Anul 2009 in imagini - cele mai tari fotografii", unde gasesti o sumedenie de imagini care ne arata cam cum a fost anul 2009. Unele fotografii sunt cutremuratoare, altele iti aduc zambetul pe buze... Asa ca va las si pe voi sa le vedeti aici:Descopera fotografii.