Friday, December 4, 2009

Muzica din copilarie 3


Sa continuam cu a treia grupa de artisti ai perioadei 2000 :

16. Extra - trupa aparuta ca multe altele in anul 2000, formata din Laura, Sabina si Bogdan. Au dat marea lovitura o data cu primul lor single "Ingerasul"; sigur va mai aduceti aminte de versurile astea:"Doar tu esti, tu esti ingerasul meu, si acum daca as vrea, as pute sa fiu diavolita ta". Dupa melodia asta nu imi aduc aminte sa mai fi scos altele, cel putin nu asa cunoscute. Cert este ca au insemnat ceva in copilarie.



17. Ana Maria - devenita megacunoscuta datorita hitului "Ochii tai", melodie cu care a si castigat "Mamaia" in 2001. A mai lansat melodii precum: "Cantec pentru tine", "Zboara" iar anul trrecut a lansat videoclipul melodiei "3 secunde" al carui regizor a fost chiar ea.



18. Voltaj - a fost formata in anul 1982, insa venirea lui Calin goia s-a produs abia in 1998. In aceasta formula lanseaza primul maxi-single "Asta-i viata". Anul 2000 este anul "Albinuta" de pe albumul "Bungee". in 2001 urmeaza labumul "3D" si cred ca stiti melodia "20 ani" un fel de imn al tinerilor.In anul 20003 lanseaza "Best-Of", iar anul urmator lanseaza albumul "Povestea oricui. Anul 2005 reprezinta un an important pentru actuala trupa deoarece castiga "Best Romanian Act" in cadrul "MTV Europe Music Awards". In anul 2009 Voltaj revine cu piesa "Vara trecuta" precum si cu un cocnert de zile mari la "Sala Polivalenta" din Bucuresti.



19. K-Pital - 1 Aprilie 1999 se lanseaza fara vreo urma de pacaleala trupa K-pital, trupa in care s-a lansat Miki. Primul single s-a numit "Vibratii" si a fost lansat in anul 2000. Au urmat melodii precum: "Visez", "Hei!" dupa care locul lui Miki este ocupat de Oana. Miki si-a continuat cariera ultimul single lansat fiindd "Labirintul iubirii".



20. Cristiana Raduta - a avut in anul 20002 cel mai bine vandut album, iar in 2003 a participat la megaturneul "Muzica anti-drog" impreuna cu 3SE si Animal X. Dupa prrimul single "Voi fi a ta" pentru care a castigat premiu MTV in 2002, a lansat cea mai cunoscuta melodie "Amor, amor", care a beneficiat de un videoclip foarte provocator. Dupa acesta, nu s-a mai auzit nimic de ea pana in anul 2005 cand lanseaza single-ul "Epilogue" iar in 2007 "Digital atraction" primul videoclip romanesc 3D. De atunci nu s-a mai auzit nimic de ea.



21. POPS - Formata in urma concursului "Alege A.S.I.A", trupa era compusa din Aylin, Tina, Diana si Minola (14 ani). Au avut succes inca de la inceput datorita mediatizarii concursului, asa ca primul single "Bum Bum" a fost primit foarte bine de public. Au lansat 2 albume "Bum Bum" si "superpops' de pe care au lansat "Hei, hei asta-s eu", "Ai un minut" sau "As fi vrut sa te uit". S-au despartit dupa un timp relativ scurt. Aylin a aparut in serialul "Un pas inainte", Diana s-a ocupat de cariera solo, spunand acum ceva timp sa muzica ei se asculta in cluburile de afara iar Tina a participat la Eurovision cu piesa "Pleaca".



22. Sweet Kiss - inca o formatie a anilor 2000, trupa "Sweet kiss" a avut doua piese de succes si anume "Alin, Alin" si "Floare alba, floare neagra'. Componentii erau Nicoleta, Irina si Laurentiu. dupa aceste doua melodii nu s-a mai auzit nimic de ei, in afara de faptul ca Irina, care se pare ca si-a gasit alta meserie si anume aceea de actrita porno. Bafta!



23.Papa Jr si Moni-k - au atins succesul cu melodia "Ai sa-ntelegi", o balada foarte frumoasa. Au mai lansat "Ploaia", "Cine", " Ce e iubirea". De Papa Jr nu prea am mai auzit, insa Moni-k a mai lansat melodii: "Femei intretinute", "Intre doua nu te ploua", "Sinada" cu New Effect si "Shot dupa shot" cu Puya.

Wednesday, December 2, 2009

Magic System


Azi am remarcat cateva melodii din playlist-ul meu carora nu le'am dat prea mare atentie pana acum. Este vorba de melodiile celor de la Magic System.
Magic System este o formatie din Abidjan, Coasta de Fildes (Côte d'Ivoire) care a luat nastere in anul 1997. Formata din Asalfo, Goudé, Tino si Manadja, au lansat primul lor album "Papitou" in anul 1997, de pe care au lansat "Momo". Au urmat albumele "Premier Gaou" in 2000, "Poisson d'avril" in 2001, "Un Gaou a Paris" in 2003, "Petit pompier" si " Cessa kié la vérité" in 2005, "Ki Dit Mié" in 2007 si "Zouglu Dance" in 2008.
Am hotarat sa scriu despre ei pentru ca melodiile pe care le-am ascultat sunt foarte energice si te fac imediat sa dansezi. Nu stiu toate piesele lor dar cel mai mult imi plac "C'Cho ça brûle ", "Premier Gaou", "Petit Pompier", "Un Gaou a Oran", "Zouglou Dance" si "Même pas fatigué".
Sper sa va placa si voua muzica lor!

Magic System ft Cheb Khaled - Meme Pas Fatigue


Magic System - Zouglou Dance


Magic System - C Cho Ca Brule Ft Big Ali

A.S.I.A - Inima mea dupa 10 ani


Pentru ca acum cateva zile vorbeam de muzica din copilarie, ieri, pe 1 Decembrie, Maruta a reusit sa reuneasca trupa A.S.I.A pentru cateva minute. Dupa ce au stat de vorba, fetele au cantat primul lor single si cred ca cea mai de succes melodie din cariera trupei si anume "Inima mea". M-am bucurat sa le revad in formula initiala, cu Anemona, si admir faptul ca au cantat live, chiar daca nu au facut-o in cel mai bun mod. Astfel mi-am amintit de zilele cand tata mi-a cumparat caseta cu ele si ascultam melodia asta de nenumarate ori. DA...Irina nu mai are codite! Vizionare placuta!!!

A.S.I.A - Inima mea live

Song of the WEEK 14


Alicia Keys, nascuta pe 25 Ianuarie 1981, este o cantareata americana castigatoare a 11 premii "Grammy", 11 premii "Billboard" si 3 premii "American Music Awards". Genurile muzicale adoptate de aceasta sunt: R&B, soul şi neo-soul iar pana in prezent a vandut peste 25 de milioane de albume.
Cantecul din aceasta saptamana, "Try sleeping with a broken heart", este cel de-al doilea single de pe albumul "The element of freedom", album ce se va lansa pe 15 Decembrie. Just listen!!!

Tuesday, December 1, 2009

1 Decembrie


Azi e 1 Decembrie si pot sa spun ca sunt mandru sa fiu roman. Si nu sunt mandru datorita situatiei actuale in care ne afla ci datorita celor care s-au luptat si si-au dat viata pentru tara. Aceia merita cel mai mare respect. Cat despre "oamenii mari" de acum, ar trebui sa le fie rusina sa mai iasa pe strada stiind ce lucruri murdare au facut.

De ce mai sunt mandru ca sunt roman la sfarsit de an 2009:
- datorita Petrutei Cecilia Kupper, romanca noastra care a uimit juriul concursului "SuperTalent" din Germania, cantand impecabil melodia "The lonely sheperd" la nai. BRAVO!!!


- sincer, sunt mandru si de INNA, chiar daca nu e printre preferatii mei, deoarece a ajuns atat de cunoscuta in Europa, in Spania primind discul de platina pentru vanzari. Sunt sigur ca succesul ei o sa se extinda si pe alte continente. BRAVO!!!


- datorita filmelor romanesti care au starnit admiratia celorlalti si au castigat premii importante. Citeam ieri ca filmul "4,3,2" al lui Cristian Mungiu este pe locul 14 in topul celor mai bune filme ale deceniului, intr-un clasament alcatuit de ziarul "Times". si "Francesca", filmul care a fost interzis in Italia are un mare succes. BRAVO!!!

Probabil ca mai sunt si altii, insa nu imi vin in minte acum. Acestia au facut ca tara noastra sa nu mai fie privita cu atata ura ci sa aprecieze faptul ca avem o tara plina de talente, chiar daca uneori nu stim sa le apreciem valaorea.
Si cum e 1 Decembrie, de ce nu, ma bucur ca este o zi libera!!!
TU te simti mandru ca esti roman? DE CE?

LA MULTI ANI TUTUROR!!!