Friday, August 7, 2009

TU mai citesti?


Traim intr-o lume in care internetul este la putere! Tot ce vrei sa stii, gasesti doar cautand pe Google. Acum e la moda sa ai cel mai sofisticat telefon, cele mai cool accesorii, iar daca nu ai un mp3 "nu esti TRU". E adevarat ca atunci cand vezi pe cineva ca are un telefon tare ti-ai dori sa fii in locul lui. Insa in viata nu reusesti numai cu ajutorul banilor, trebuie sa ai si ceva in cap. Trebuie sa inveti sa te descuri de unul singur, pentru ca atunci cand mami si tati nu vor mai avea bani si o pozitie inalta nu o sa vina nimeni sa te ajute doar de dragul amintirilor.
Asa ca eu ma intreb cati dintre noi mai citesc o carte, asa, pentru cultura lor generala. In ziua de azi nu mai dam exemple din carti ci din melodii, majoritatea manele. Chiar imi aduc aminte de o melodie care am auzit-o si se intitula "Pumnii mei minte nu are". Ce am avea de invatat dintr'o melodie al carei titlu s-a format in urma unui dezacord?
Recunosc ca nici eu nu citesc prea des, insa cei care ma cunosc stiu ca citesc mereu cand am ocazia. Si nu ma refer la citit reviste, ziare, articole de pe diferite site-uri, pentru ca da, citesc si din astea. Eu ma refer la cititul cartilor. Mereu am avut o problema cu cititul cartilor care imi sunt date de la scoala. Nu pot sa citesc ce imi impune cineva, chiar daca sunt folositoare. Prefer sa imi aleg eu o carte pe care sa o citesc. Asa stiu ca trebuie sa o citesc pentru ca e aleasa de mine. Am citit si carti recomandate de profesori si nu am regretat. Aici ma refer la "Maitreyi" sau "La tiganci" scrise Mircea Eliade si care mi-au placut foarte mult.

Uneori imi propun sa citesc, dar intervin atatea lucruri incat pur si simplu nu mai am timp. Cum am facut si in vara asta: la sfarsitul scolii mi-am propus sa citesc cat mai mult in vacanta, insa pana acum nu am reusit sa citesc decat 3 carti.
Sunt curios pe cati dintre noi ii mai preocupa cititul cartilor in ziua de azi, chiar si una la cateva luni. Poate unii vor rade cand vor citi ce am scris eu aici, zicand "Si asta ce tocilar frate!" sau poate unii imi vor da dreptate, insa, zic eu, o sa vina o perioada in viata cand numai cunostiintele acumulate pana atunci or sa te ajute.
Deci, tu mai citesti? Cand ai citit ultima oara o carte? Ai citit-o pentru ca asa ai simtit tu sau de nevoie? Si...care sunt cartile voastre preferate? Mie de exemplu mi-au placut foarte mult urmatoarele: "Slam" si "Moartea lenta a Lucianei B". Pe curand

Thursday, August 6, 2009

Inna - Amazing

Ultimele saptamani au fost pline cu informatii despre Inna. Iata ca azi a aparut si noul ei single "Amazing". Mi se pare dragutza si cred ca o sa aiba succes. Acum sa vedem si videoclipul cum o sa fie.

Inna - Amazing


via Monden.info

Wednesday, August 5, 2009

Dj Andi ft. Stella & Kristina DeBarge

Alte doua melodii mai vechi pe care le-am descoperit ieri si azi si care mi-au placut foarte mult.
Prima este Dj Andi featuring Stella - Freedom, care a fost lansata la Romanian Music Awards. Eu azi am auzit-o pentru prima data la Kiss Fm si o am pe repeat. Chiar ieri ma intreba cineva daca stiu o melodie in care o fata zice ceva de freedom si habar nu aveam. Tot ce pot sa spun e ca melodia trebuie sa fie hit. E foarte tare.

Dj Andi ft. Stella - Freedom


A doua melodie se numeste "Goodbye" si este cantata de Kristina DeBarge, care habar nu am cine e, insa piesa imi place foarte mult. La fel de mult seamana si piesa cu "Chillin" a lui Wale feat. Lady Gaga. Oricum vad ca piesa are succes pentru ca in numai 4 luni a adunat 3,1 milioane de vizionari pe youtube. Mai jos va las ambele melodii sa faceti diferenta.

Kristina DeBarge - Goodbye

Kristinia DeBarge - Goodbye (Official Music video) 2009
Vezi mai multe video din Muzica

Wale ft. Lady Gaga - Chillin

Lady Gaga-Chillin
Vezi mai multe video din Muzica

Tuesday, August 4, 2009

Inna - Oare


Dupa ce acum cateva zile am scris despre melodia Innei - Sorry si spuneam ca mi se pare mai buna "Goodbye", iata ca la cateva zile a aparut o noua melodie de a ei. Este tot o balada, de data asta in limba romana, care mi se pare mai buna decat celelalte doua. Scriu cu intarziere despre melodia asta, deoarece la inceput nu ma interesa, insa de cand am ascultat-o prima data, o cam tin pe repeat.

Inna - Oare


credit poza: INNA

Monday, August 3, 2009

BUG Mafia - Cu talpile arse

A scapat pe net si noua piesa BUG Mafia ft. Jasmine - Cu talpile arse. . Nu prea m'am omorat eu sa ascult Bug Mafia, insa piesa asta chiar mi-a placut, sa fie de vina prezenta feminina din piesa, care o face mai ascultabila, sau nush. CD-ul trebuie sa apara pe 11 august si va putea fi procurat impreuna cu "Gazeta Sporturilor" pentru pretul de 8 ron...Deci asta e melodia.

Bug Mafia - Cu talpile arse

Artist Bio: ZAHO

Mai demult am scris cate ceva despre ZAHO, iar astazi am decis sa actualizez informatiile cu ce s-a mai intamplat in ultimele luni cu Zaho.


Deci da...Zaho pe numele ei adevarata Zahera Darabid, nascuta pe 10 mai 1980 in Algeria. In 1999, la varsta de 18 ani a imigrat in Canada, acolo unde il cunoaste pe Phil Greiss, producatorul ei muzical.
S-a facut cunoscuta in anul 2006, odata cu primul single "Hey Papi":

Zaho - Hey papi


In anul 2007 lanseaza un Mixtape, unde gasim melodii precum: "Un point c'est tout" ft. Sefyu, "Basta" feat. La Fouine, "Tu reconnais" dupa celebra melodie "Give it to me" a lui Timbaland, "Ce qu'on veut" dupa "We takin over" a lui Dj Khaled feat TI & Akon, "Halili" Feat Cheb Mami, "Bougez vos.." (piesa mea preferata).

Zaho - Tu reconnais


Zaho - Halili


Zaho - Ce qu'on veut


Zaho - Bougez vos...


Tot in anul 2007 apare si videoclipul piesei "Lune de miel' ce face parte de pe albumul lui Don Choa "Jungle de béton". In iarna acelui an am descoperit-o pe Zaho in acest videoclip, pe canalul "MTV Base" din Franta. De fapt, as putea spune ca atunci am descoperit muzica franceza si in mare parte Zaho este responsabila pentru ca imi place muzica lor.

Zaho & Don Choa - Lune de miel


Ajungem si in anul 2008, cand pe 7 ianuarie apare pe canalul ei oficial YouTube, primul single de pe primul album, "Dima"( care inseamna "mereu" in Algeriana), intitulat "C'est chelou". Datorita acestui single a devenit cunoscuta nu numai in Franta si Algeria, ci si in intreaga lumea, chiar daca in proportii relativ mici. Pana in acest moment videoclipul a fost vizualizat de peste 14,2 milioane de ori.

Zaho - C'est Chelou


Asadar, pe 10 martie 2008 apare albumul "Dima" pentru care, in septembrie, Zaho primeste discul de aur pentru vanzari si pe care gasim melodi precum: "Dima", Assassine", "Tout vibe bien", "Serpent", "Petit Jeu"., "Kif'n'dir", "Je te promets".

Zaho - Dima


Timpul trece, aducandu-i cantaretei tot mai multi fani, muzica ei raspandindu-se peste tot. 18 iunie 2008 este ziua in care apare videoclipul celui de al doilea single de pe albumul "Dima", "La roue tourne", un featuring cu Tunisiano de la Sniper. Aceasta melodie va fi interpretata de Zaho, live, la premiile "MTV EMA" unde castiga premiul pentru cel mai bun artist francez al anului 2008, in fata unor artisti valorosi precum David Guetta sau Sefyu.

Zaho - La roue tourne ft. Tunisiano


Dupa toata nebunia cu MTV, pe 24 noiembrie 2008, Zaho lanseaza videoclipul noului single de pe "Dima" si anume "Kif'n'dir", o piesa superba dedicata tarii ei natale.

Zaho - Kif'n'dir


Urmeaza premiile "NRJ Music Awards" unde Zaho este nominalizata la doua categorii: "Revelatia franceza a anului 2008" si "Clipul anului" cu "C'est Chelou", alaturi de nume mari precum Britney Spears sau Fall Out Boy, castigand la prima categorie. Ea dovedeste astfel ca are Franta la picioarele ei.


Pe 18 martie apare clipul melodiei "Quand ils vont partir" de pe albumul "Le Frisson de la vérité" al lui Kamelancien, un featuring cu Zaho.



Pe 16 aprilie 2009, Zaho ne anunta pe canalul ei de Youtube, ca va lansa un nou videoclip, la piesa "Je te promets', o balada foarte tare, dar pe care nu o vedeam single. Deci, pe 1 mai, ziua noastra libera, am stat si am urmarit videoclipul piesei de n ori. Uite ce a iesit:

Zaho - Je te promets


Inaintea sa apara videoclipul, Zaho a uimit pe toata lumea cand a cantat live melodia "Je te promets" in cadrul emisiunii "T'Empêche tout le monde de dormir" de pe M6, fara nici un fel de repetitie. Se poate vedea pe fata invitatilor cat de prinsi de melodie erau.

ZAHO LIVE


Dupa o pauza indelungata, in care piesa "Je te promets" s-a bucurat de doua remixuri oficiale, Zaho a revenit in atentia publicului datorita colaborarii cu Sean Paul pentru piesa "Hold my hand", aparuta pe 23 Februarie 2010.

ZAHO & Sean Paul - Hold My Hand


Alte doua colaborari interesante ale lui Zaho ar fi "Citoyen du monde" de pe albumul lui Tunisiano " Le Regard des gens", la care inca astept clip si "Je m'écris" de pe albumul lui Kery James "À l'ombre du show business ", la care participa si Grand Corps Malade.

Zaho ft. Tunisiano - Citoyen du monde (live)


Zaho - Je m'ecris


De asemenea, interesanta este si colborarea cu Idir, un mare cantaret francez, caruia Zaho i-a scris melodia "Tout ce temps", iar acesta nu a acceptat sa o cante decat alaturi de ea.

Zaho - Tout ce temps


Acestea fiind spuse, sper ca am scris tot ce era esential si sper sa va placa si voua ZAHO. Thnx!