Saturday, February 13, 2010

Jocurile Olimpice de Iarna - Vancouver 2010


8 miliarde $, 82 de tari participante, 85 de probe sportive, 10.000 jurnalisti, 2762 de concurenti, 500.000 spectatori, 15.000 politisti, 12 tari participante la toate editiile "Jocurilor Olimpice de Iarna"
12 - 18 Februarie 2010 este perioada in care lumea intra in febra "Jocurilor Olimpice de Iarna" Vancouver 2010. Sume exorbitante au fost cheltuite pentru ca totul sa fie perfect in cele 16 zile de concurs si pentru ca ceremoniile de deschidere si inchidere sa ramana intiparite in mintea oamenilor din toata lumea, spectatori si telespectatori.

Ieri, 12 Februarie, JO de iarna si-au deschis portile printr-o ceremonie grandioasa, insa umbrita de accidentul unui sportiv din Georgia, care si-a piedut viata in timpul antrenamentelor de sanie, intr-un viraj periculos, cand a pierdut controlul saniei si s-a izbit de peretii de gheata.
Romania a trimis la Vancouver o delegatie de 28 de sportivi.

Sportivi:
1. Reka Ferencz - biatlon
2. Mihaela Sabina Purdea - biatlon
3. Dana Elena Plotogea - biatlon
4. Eva Tofalvi - biatlon
5. Alexandra Raluca Stoian - biatlon
6. Edit Miklos - schi alpin
7. Ioan Gabriel Nan - schi alpin
8. Dragoş Staicu - schi alpin
9. Monika Gyorgy - schi fond
10. Petrică Hogiu - schi fond
11. Paul Constantin Pepene - schi fond
12. Ioan Dănuţ Dovalciuc - bob
13. Florin Crăciun - bob
14. Nicolae Istrate - bob
15. Ionuţ Andrei - bob
16. Alina Savin - bob
17. Carmen Radenovic - bob
18. Andrei Anghel - sanie
19. Cosmin Chetroiu - sanie
20. Paul Ifrim - sanie
21. Raluca Strămăturaru - sanie
22. Violeta Strămăturaru - sanie
23. Mihaela Chiraş - sanie
24. Valentin Creţu - sanie
25. Ionuţ Ţăran - sanie
26. Zoltan Kelemen - patinaj artistic
27. Maria Mazilu - skeleton
28. Katalin Kristo - short-track

Antrenori:
1. Florin Cristea - schi alpin
2. Puiu Gaspar - schi alpin
3. Constantin Borca - schi fond
4. Ioan Lungociu - schi fond
5. Simon Marton - biatlon feminin
6. Gheorghe Stoian - biatlon feminin
7. Karl Heinz Erich Wolf - biatlon
8. Iulian Păcioianu - bob masculin
9. Adrian Duminicel - bob feminin
10. Marius Ene - skeleton
11. Lucian Cotfas - sanie feminin
12. Victor Ifrim - sanie masculin
13. Ion Duminicel - bob-sanie
14. Cornel Gheorghe - Patinaj artistic
15. Zoltan Kristo - short-track

Oficiali:
1. Alexandru Epuran - şef misiune
2. Florin Mişca - adjunct şef misiune
3. Geta Voicu - oficial
4. Octavian Morariu - preşedinte COSR
5. Ioan Dobrescu - secretar general COSR



La ceremonia de deschidere Bryan Adams si Nelly Furtado au cantat melodia "Bang the Drums", compusa de Bryan.

Tarile participante:
Albania, Algeria Andorra, Argentina, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bermuda, Bosnia si Hertegovina, Brazilia, Bulgaria, Canada, Insulele Cayman, Columbia, Chile, China, Taipei, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Georgia, Germania, Ghana, Regatul Unit, Grecia, Hong Kong, Ungaria, India, iran, Irlanda, Israel, Islanda, Italia, Japonia, Jamaica, Kazahstan, Coreea de Sud, Coreea de Nord, Kirgizstan, Letonia, Liban, Liechtenstein, Lituania, Luxembourg, Macedonia, Mexic, Moldova, Monaco, Mongolia, Muntenegru, Maroc, Nepal, Noua Zeelanda, Norvegia, Olanda, Pakistan, Peru, Polonia, Portugalia, Puerto rico, Romania, Rusia, San Marino, Serbia, Senegal, Slovenia, Slovacia, Africa de Sud, Spania, Elvetia, Suedia, Turcia, Statele Unite, Ucraina, Uzbekistan.


Cea mai numeroasa delegatie este cea a Statelor Unite, cu 215 sportivi, urmata de Canada (206) si Rusia (177), in timp ce Etiopia, Senegal, Albania, Algeria, Bermuda, Mexic sau Muntenegru au decat un singur concurent.

video: Mossano & David DeeJay - Indianotech


Cu totii stiti melodia "Indianotech" care a invadat radiourile la sfarsitul anului trecut. Ei bine, iata ca azi a aparut si videoclipul piesei lui Mossano si David DeeJay, un video care nu mi se pare prea special.

Friday, February 12, 2010

Making of: Alicia Keys ft. Beyonce - Put It In A Love Song (videos & photos)


La rubrica "Artist Bio" va spuneam ca Alicia Keys filmeaza videoclip la piesa "Put it in a love song" impreuna cu Beyonce. Iata ca au aparut cateva poze de la filmari precum si video "making of". Totul se intampla in Brazilia, mai exact la Rio de Janeiro, iar cele doua artiste arata HOT. Piesa incepe sa imi placa din ce in ce mai mult si presimt ca o sa aiba un mare succes, mai ales ca este cantata de doua nume grele din industria muzicala.

Video: making of 1


Video: making of 2

Portia de ras: Piratul Jack cel Teribil si Insula Pufoasa si Roz


Azi o dam pe ceva mai infantil si va prezint niste desene aniamte. Acum cativa ani buni se difuzau desenele astea pe "Jetix". Dintre toate episoadele, acesta mi se pare criminal. Personajele, replicile, actiunile, totul starneste rasul. Asa ca pentru saptamana asta am ales "Insula Pufoasa si Roz"; sper sa va placa si sa vi se para amuzant, pentru ca eu de fiecare data cand urmaresc acest video rad pe saturate.



P.S. ursuletul e mortal!!

Thursday, February 11, 2010

Gonso Rivas & Alex Aviño - Ella Me Levanto 2010 (Original Mix)


Acum 5 minute am aflat de melodia asta, de la verisoara mea din Canare. Este un remix la piesa "Ella Me Levanto" a lui Daddy Yanke, de prin 2007, realizat de Gonso Rivas si Alex Aviño. Imi place foarte mult, e foarte tare remixul! Ce parere aveti?

video preview: Antonia - Morena


Azi a aparut pe contul de YouTube al lui Tom Boxer un preview la videoclipul piesei "Morena" cantata de Antonia. Se pare ca Tom Boxer nu s-a multumit doar cu un videoclip si a realizat un scurt-metraj pentru aceasta piesa: "Morena was shot like a first part of a long play movie". Din cele cateva secunde prezentate imi place cum arata, iar Antonia este foarte frumoasa! Mi se pare ca acest videoclip vine cam tarziu, dar astept sa vad ce o sa iasa! Sper sa promoveze si piesa "The Game".

tom boxer feat antonia - morena movie teaser


Zapada + Ploaie + Nepasare = Un Oras Inundat


Ies din bloc pe la ora 7:30 si cum pun piciorul pe trotuar scap in apa pana la glezna... si culmea ca am tinut-o asa inca vreo 5 metri. Dupa, vine o portiune cat de cat mai buna, gheata acoeprita de apa, perfect pentru patinaj. Ajung aproape de statie si incerc sa traversez, dar se pare ca nu prea am pe unde, decat sa o iau printr-un lac, intins pe toata lungimea strazii. Intr-un final ajung in statie, ma urc in autobuz, mai scap intr-o balta pana sa urc si ajung la destinatie. Ei, de aici pana la scoala mai e ceva de mers, asa ca a trebuit sa fac echilibristica pe o portiune lata de vreo 30-40 cm, pe care circula lumea din ambele sensuri. Ajung la trecerea de pietoni din fata liceului si observ ceva foarte tare: pe partea cealalta era un lac imens, intins pana aproape de jumatatea strazii (care are 4 benzi), asa ca a trebuit sa ocolesc pana am ajuns la alta trecere si intr-un final am intrat pe poarta liceului. Cand m-am intors acasa (se putea circula de 100 de ori mai bine), am facut cateva poze. In starea asta se alfa un oras inzapezit, de parca ar fi al nimanui...
Acum stau si ma gandesc... am fost vreodata pregatiti pentru ziua cand o sa ninga? Banuiesc ca pentru o zi ca cea de azi nici nu s-au gandit sa se pregateasca. E bine ca in fiecare an facem atata tam-tam ca am pregatit utilajele bla, bla, bla si cand vine zapda, BUM...ne trezim ca nu suntem pregatiti deloc. 10 cu CORONITA !!!







video: Rihanna - Rude Boy


Rihanna si-a lansat, in sfarsit, videoclipul la piesa "Rude Boy", una dintre preferatele mele de pe album. Clipul este unul foarte, dar foarte colorat. Inca nu imi place coperta, mi se pare prea.... si astept ca Rihanna sa-si schimbe freza aia. Iata si videoclipul:

Wednesday, February 10, 2010

Amsterdam Avenue & Matteo - Mysterious Girl


Astazi a aparut o noua melodie produsa de Deepside Deejays: Amsterdam Avenue & Matteo - Mysterious Girl. E draguta, dar parca nu se compara cu cealalta melodie a celor de la Amsterdam Avenue - Gipsy Romano. Auditie placuta !!!

Song of the WEEK 24: Deepcentral - In Love


Trupa Deepcentral este formata din Doru (ex "Bliss") si George (ex "Demmo"). Au avut un mare succes inca de la primul single "Cry It Away" si acum iata ca si-au lansat si cel de-al treilea single, "In Love", la care au filmat si videoclip.

video: Anda Adam - Love On You


Azi a avut premiera clipului Anda Adam - Love On You. Anda a abordat un stil nou, de club pentru aceasta piesa. Iata videoclipul:

Tuesday, February 9, 2010

video: David Guetta & Kid Cudi - Memories


Va povesteam acum ceva timp ca David Guetta a preferat ca piesa "Gettin' Over" cu Black Eyed Peas sa fie noul single, insa se pare ca a revenit la prima alegere si promoveaza "Memories" cu Kid Cudi. Piesa mi-a placut de la inceput, mi se pare mult mai buna decat cea cu Black Eyed Peas si iata ca astazi a aparut si videoclipul. Nu stiu cat o sa reziste pe pana o sa fie sters de pe YouTube, asa ca bucurati-va de el!!!

Cum e moda acum ...

Mai demult scriam despre oamenii care ar face orice sa fie la moda, chiar daca se fac de ras in ultimul hal. Azi i-am reunit pe toti intr-un mic eseu, pornind de la ideea: "Cucoana Chirita ramane doar un tip caracteristic vremii sau este un personaj (inca) actual?".

De multe ori, citind diferite opere, ma amuza actiunile unor personaje care fac tot posibilul sa iasa in evidenta, chiar daca se fac de ras in fata intregii lumi. Chiar daca aceste personaje sunt amuzante, din pacate si in viata reala exista astfel de oameni, care vor sa para ce nu sunt.
Unii dintre ei se incadreaza in categoria persoanelor "amnezice", care pleaca pentru cateva luni la munca in strainatate, iar la intoarcere se pare ca deja au uitat cum se mai vorbeste limba materna. De exemplu fata recent intoarsa din Spania, de sarbatori, care vine intr-o discoteca "fitoasa" de la tara si simte nevoia sa bea un suc de "naranjas" sau de portocale, dupa cum ii aminteste nefericita ei prietena, care nu a gustat din experienta strainatatii, respectabila doamna care vine la banca sa ceara informatii despre "tarjeta" sau card, dupa cum il numeste angajata, ori o alta doamna care intoarsa din Italia, le face o vizita vecinelor ei, donna grande (bunica) si ragazza (nepoata).
A doua grupa cuprinde acei baieti de cartier carora nu prea le-a placut la scoala si nu saluta din spranceana, doar din abdomen. Unul dintre ei rade de greseala altora care "ie prosti", altul e mandru ca "manelele ie viata lui" si simte nevoia sa scrie acest lucru si pe masina lui tunata, Dacia 1310, iar altul intra pentru prima oara in viata lui intr-o cafenea, sau poate ca asa a citit el in codul bunelor maniere ca trebuie sa se manifeste, si incepe sa ii faca avansuri chelneritei, sa traga de ea, sa comenteze despre un cuplu cum ca se iubesc prea mult, ori sa comenteze despre fiecare fata care intra, de parca in viata lui nu mai vazuse un astfel de specimen trecandu-i prin fata.
Desigur exista si oameni cu multa imaginatie, care atunci cand nu inteleg cuvintele straine, le gasesc imediat un nou sens: baiatul care isi uita geaca intr-un aeroport din Spania, se intoarce sa o recupereze, insa prea tarziu, asa ca angajatul il roaga sa revina "manana". El riposteaza, spunand ca nu cunoaste nicio Mariana si ca isi vrea geaca inapoi. Un altul munceste din greu incercand sa scuture un pom, iar cand superiorul il sfatuieste sa fie mai "tranquilo" el intelege ca trage chiulul si isi aduna puterile pentru a scutura cu mai multa forta.
Viata e grea, moda se schimba cu 1000km/h iar tu nu poti ramane impasibil la aceste schimbari vitale. Trebuie sa te reinventezi, sa fi in ton cu ultimele tendinte. Chiar daca habar nu ai de ce te afli la un bal de caritate, stii ca maine poza ta de pe covorul rosu va aparea in ziar, insotita de critici pozitive... filantropul de tine. "Cui ii pasa? Sunt la bine imbracati sau nu? Astia chiar nu au scris nimic despre limuzina mea?" Da... o adevarata crima, asa ca trebuie sa te afisezi la cat mai multe evenimente mondene, sa te duci la opera, unde tipa niste nebuni pe scena, sa te implici in diferite campanii caritabile, orice este la moda, chiar daca asta presupune sa te faci de ras sau ca unii se intreaba daca nu cumva ai gresit adresa.
Ce carte ai citit ultima data? Ce conteaza ca ai spus acelasi titlu acum cateva luni sau acum cativa ani. Lumea uita... Sincer, eu cred ca te-ai ratacit in Panama, iar ultimul vapor a trecut pe langa tine fara sa te observe, fiindca prostia ta a dat pe afara si te-a ingropat intr-o lume unde cei care "nu sunt la moda" n-au acces.

Despre asta am mai scris si aici:
Trebuie sa ai imagiantie
Persoane amnezice
Romania

Artist Bio: Alicia Keys

Cum am terminat pentru o perioada cu "One letter music", m-am gandit la alte rubrici. Asadar, incepand de azi o sa public in fiecare saptamana biografia unui artist. O sa incerc sa o iau in ordine alfabetica si incep cu Alicia Keys.

Alicia Augello Cook s-a nascut pe 25 Ianuarie 1981 in New York si a fost crescuta de mama sa. La varsta de 7 ani a inceput sa cante la pian, iar la 16 ani a absolvit "Professional Performing Arts School" cu titlul de "valedictorian".

Dupa negocieri cu "Columbia Records" si "Arista Records", si-a lansat primul album, "Songs in A minor", la casa de discuri "J Records". Albumul a debutat pe locul 1 in "Billboard 200", inregistrand vanzari de 236.000 unitati in prima saptamana. Primul single, "Fallin'" (2001) a avut un mare succes, ajungand pe locul 1 in "Billboard Hot 100". Urmatoarele single-uri au fost "A Woman's Worth" (2002)si "Girlfriend" (2002). Albumul s-a vandut in peste 12 milioane de copii si i-a adus cantaretei 5 premii Grammy.



Pe 1 Decembrie 2003, Alicia A lansat cel de-al doilea album din cariera, "The Diary Of Alicia Keys". Si acest album a debutat pe locul 1 in "Billboard 200" cu vanzari de peste 618.000 copii in prima saptamana. A lansat 4 single-uri: "You Don't Know My Name" (2003), "If I Ain't Got You", "Diary" si "Karma" (2004). Albumul a ramas in "U.S. Chart" pentru 88 de saptamani, a castigat 3 premii Grammy si s-a vandut in peste 8 milioane de unitati, ocupand locul 31 in topul celor mai bine vandute albume ale anilor 2000.


In 2005 lanseaza primul album live, "Unplugged", continand 16 melodii, dintre care single-uri au fost "Unbreakable" (2005) si "Every Little Bit Hurts" (2006). Albumul s-a vandut in peste 245.000 copii mondial in prima saptamana, a debutat pe locul 1 in "Billboard 200" si a primit 4 nominalizari la Grammy in 2006.



In 2007 joaca in primul ei film, "Smokin' Aces" alaturi de Andy Garcia si Ben Affleck.
Tot in 2007, pe 27 Noiembrie, apare cel mai de succes album al artistei, "As I Am", vanzand 742.000 unitati in prima saptamana. Albumul debuteaza pe locul 1 in "Billboard 200" pentru a patra oara, egaland-o pe Britney Spears. Primul single, "No One" a avut un real succes, ramanand numarul 1 in "Billboard Hot 100" pentru 5 saptamanai. Al doilea single, "Like You'll Never See Me Again" a debutat pe locul 37 in "Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs" si a ajuns pe locul 1 in a sasea saptamana. Al treilea single, "Teenage Love Affair", a fost lansat in 2008 si a avut un succes cu mult sub celelalte doua single-uri de pe "As I Am". Ultimul single, "Superwoman" (2008), i-a adus un premiu Grammy, insa fara a avea un mare succes. Albumul "As I Am" s-a vandut in peste 6 milioane de copii in intreaga lume, clasandu-se pe locul 4 in topul celor mai bine vandute albume din SUA din 2007 si cel mai bine vandut din 2008. In total, albumul a castigat 16 premii, dintre care 3 Grammy.



Pe langa pregatirea noului album, Alicia a colaborat cu Jay-Z la hitul "Empire State Of Mind", inclus pe albumul "Blueprint 3" al lui Jay-Z, piesa care a ajuns pe locul 1 in "Billboard Hot 100", "Billboard Hot Rap Songs", si "Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs".
Pe 11 Decembrie 2009 lanseaza cel mai nou album, "The Element Of Freedom", care se vinde in 417.000 de unitati in prima saptamana, debuteaza pe locul 2 in "Billboard 200", insa este primul ei album care atinge prima pozitie in "UK Albums Chart". Pana acum a lansat single-urile "Doesn't Mean Anything", "Try Sleeping With A Broken Heart" si "Empire State Of Mind (Part II) Broken Down" (in UK, unde a atins pozitia a cincea).Urmatorul single este "Put It in a Love Song" impreuna cu Beyonce, pentru care au filmat si videoclip.
Desi unele critici la adresa albumului nu au fost pozitive, se pare ca acesta a primit discul de platina, la o luna dupa lansare.


Pana acum, Alicia Keys, considerata de multi artisti foarte valoroasa si talentata, a vandut peste 30 de milioane de albume mondial si a castigat 87 de premii, iesind in evidenta numai datorita talentului si nu a scandalelor.

Monday, February 8, 2010

Music Charts: France Top 20


Sa aruncam o privire si in topul francez, unde Edward Maya se mentine pe pozitia a 2-a, insa Gaga isi continua ascensiunea in majoritatea topurilor.

1. Lady Gaga - Bad romance
2. Edward Maya & Vika Jigulina - Stereo Love
3. Jena Lee - J'aimerais Tellement
4. Black Eyed Peas - Meet Me Halfway
5. Klass Meets Haddaway - What Is Love 2k9
6. Jognny Hallyday - Et Maintenant
7. Rihanna - Roussian Roulette
8. Mika - Rain
9. Miley Cyrus - Party In The USA
10. Cascada - Fever
11. Bb Brunes - Lalalove You
12. Lady Gaga - Paparazzi
13. Tokio Hotel - World Behind My Wall
14. Jay-Z ft. Alicia Keys - Empire State Of Mind
15. Grand Galop - Hello World
16. Pzk - Les Filles Adorent - Comme Ca
17. Angie Be - Soundwaves
18. Multi-interprets - Mozart Opera Rock: Le Bien Qui Fait Mal - Vivre A En Crever
19. Emmanuel moire - Sans Dire Un Mot
20. Ocean Drive - Because (Connecte Toi)

Number Ones:
- Kesha - Tik Tok: World, USA, Germania, Austria, Elvetia, Brazilia;
- Lady Gaga - Bad Romance: Suedia, Finlanda;
- Black Eyed Peas - Meet Me Halfway: Europa;

Sisu, Puya, Cabron & Cedry2k - Gangsta Sheet & Fac Din Noapte Zi


Aseara a aparut cel mai nou videoclip Sisu la piesa "Gangsta Sheet" combinata cu "Fac Din Noapte Zi", impreuna cu Puya, Cabron si Cedy2k. Melodia este inclusa pe ultimul album al lui Sisu, "Vacanta in Mexic". Clipul a fost regizat de Alex Ceausu si este o productie "Ador Media".

Sunday, February 7, 2010

Fly Project - Mandala (Deepside Deejays Official Remix)


Piesa celor de la Fly Project incepe incet, incet sa se auda peste tot. Asa ca cei de la Deepside Deejays s-au gandit sa realizeze si un remix la aceasta piesa. Daca varianta originala incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult, nu pot sa spun decat ca acest remix vine in ajutorul piesei si o face si mai placuta. Sunt sigur ca atat originalul cat si remixul vor rupe cluburile, asa ca le urez BAFTA !!!

FLY PROJECT - MANDALA (Deepside Deejays Rmx Official)

Magazinele de VISE


Ieri am vazut pe Realitatea TV un reportaj despre "Magazinele de vise" care vand asa-numitele drogurile legale. Aceste plante etnobotanice au facut deja o victima, un baiat de 16 ani pierzandu-si viata in urma consumului acestora.
Acum vreo 3 saptamani am vazut un astfel de magazin la mine in cartier, chiar peste drum de biserica. Prima data nu mi-am dat seama ce e acolo, dar am aflat ca e un "magazin de vise". Super!!! Langa biserica... PERFECT. Saptamana asta am aflat ca un alt astfel de magazin si-a facut aparitia chiar peste drum de liceul meu. Si mai super! Nici nu se putea o amplasare mai potrivita decat langa un liceu plin de tineri care vor sa experimenteze ceva nou, senzatii tari. Unii poate or sa incerce pentru ca sunt influentati de altii. Stim cu totii cum e: "Hai ma ca nu patesti nimic, ca e misto, ce ti-e frica!" si chestii. Mi se pare cea mai mare porcarie, mai ales ca aceste droguri legale au un efect asemanator drogurilor, iar faptul ca atatia tineri si-au pus viata in pericol datorita consumarii acestora ar trebui sa ii puna pe ganduri pe cei care au decis sa le legalizeze. Acum astept sa ma duc la scoala si sa vad cam cata lume se invarte prin jurul acestui magazin. Am o presimtire ca or sa fie destui.

Mi se pare ca e o mare diferenta intre a fuma o tigara si a ajunge sa consumi chestii de genul "Special", "Spice", "Raz", asa-numitele saruri de baie si multe altele. Daca a fuma e ceva daunator, si nu prea cred ca poti sa mori daca fumezi o tigara, faptul ca poti sa mori doar dintr-o doza de plante etnobotanice e de o mie de ori mai grav.
Aaaa... v-am spus ca au si site? Da, au site de unde poti comanda orice iti pofteste inima, iar preturile nu sunt deloc mici: de la 30 de lei pana la 100 de lei, daca nu chiar mai scump.
Daca pana acum consumul de droguri era considerat cat de cat un subiect tabu, acum e la indemana oricui sa consume. Magazinele sunt deschise non-stop... BRAVO !!!

La Multi Ani !!!


Azi e o zi foarte speciala si anume ziua mamei mele. Asa ca vrea sa ii urez un sincer "La Multi Ani", sa ii multumesc pentru ca este o mama atat de buna si ca a facut multe sacrificii pentru mine si sora mea. Sper ca peste ani sa ramana la fel cum o stiu, aceeasi persoana calda, cu simtul umorului si plina de iubire. ITI MULTUMESC CA EXISTI!