Friday, March 12, 2010

Portia de ras: Cetateanul frantuzit


E o perioada... cand simtim nevoia sa ne laudam cu tot ce am invatat de-a lungul vietii. Domul de mai jos incerca sa se laude cu abilitatile sale de limba franceza, dar parca mai usor e sa injuri in romana, nu ? Inca sper ca era beat...



P.S. parca zice ceva si in engleza? :))

new video: Lady Gaga & Beyonce - Telephone


M-am trezit cu gandul la videoclipul asta, pentru ca stiam ca trebuie sa apara in noaptea asta. Nu am timp sa il vizionez acum, o sa ma uit cand vin de la scoala. Cum vi se pare? E mai tare decat "Bad Romance", asa cum spunea Lady Gaga?
UPDATE: Am vazut scurtmetrajul, pentru ca are aproape 10 minute. Imi place povestea, Gaga socheaza din nou, iar Beyonce isi joaca rolul foarte bine. Ce nu imi place e ca nu prea se canta, iar melodia este intrerupta mereu.

Thursday, March 11, 2010

RoBlogFest: A inceput VOTAREA !!!

Nominalizat roblogfest 2010
A inceput votarea !!! Cum am spus acum cateva zile, m-am inscris si eu pentru premiile RoBlogFest , la 3 categorii:

Personal & Infotainment - Blog sub 18 ani (numraul 28)
Personal & Infotainment - Blog de muzica (numarul 9)
Personal & Infotainment - Cel mai popular blog (numarul 164)

Asa ca daca va place ce scriu eu pe aici, si aveti bunavointa si placerea sa ma votati, o puteti face pe site-ul RoBlogFest.
Va multumesc pentru vot si pentru ca imi cititi blogul !!!

Filme, filme, filme... (partea a II-a)


Am revenit cu urmatoarele 3 filme:

4. Fame (Celebritate):
Un remake dupa filmul cu acelasi nume, lansat in 1980, "Fame" prezinta povestea unori tineri talentati care intra la o scoala de arte. La sfarsitul celor 3 ani, unii sunt indeajuns de buni sa urmeze o stralucita cariera, insa altii nu. Dornici de afirmare, unii cad in plasa unor persoane care vor doar sa ii foloseasca, iar altii se ajuta intre ei, punand bazele unei formatii.
I-as acorda nota 8, deoarece este un pic cam sters, povestile nu sunt nemaivazute iar lucrurile se petrec intr-un ritm cam alert. Coloana sonora si dansurile il mai ajuta putin; de-a lungul celor 120 de minute veti putea auzi melodii precum "Santogold - You'll find a way", "Sam Sparro - black and gold" sau "Naturi Naughton - Fame".



5. Up (Deasupra Tuturor):
Lansat anul trecut, filmul a castigat pana acum 40 de premii, printre care si doua premii Oscar. Un film de animatie, care spune povestea a doi copii uniti de pasiunea lor pentru un mare explorator. Timpul trece, iar ei raman impreuna pana la adanci batraneti. Desi soarta a fost cruda si nu le-a oferit nici un copil, Carl decide sa ii implineasca sotiei marea dorinta si anume aceea de a vedea "Cascada Paradisului", insa ea moare inainte de a afla de acest lucru. Hotarat sa nu renunte, Carl isi ia casa zburatoare si pleaca spre cascada, impreuna cu Russell, un pusti de 8 ani. Calatoria le va fi plina de peripetii, iar finalul unul foarte emotionant.
Nu credeam ca niste desene animate ma vor emotiona, dar povestea lui Carl, care se imparte intre amintirea sotiei sale si cererile unui pusti simpatic, te face sa iti dai seama de relatiile care se pot infiripa de-a lungul vietii.Are de toate: drama, romantism, comedie, si cu siguranta merita toate premiile castigate !!!



6. Quarantine (Carantina):
Un remake al filmului spaniol "REC" din 2006, "Quarantine" exista datorita a doi reporteri care lucreaza la un documentar despre pompieri. Chemati la un bloc, sa ajute o batrana, sunt inchisi in cladirea inconjurata de politie, fara nici o explicatie. Din cele aproxiamtiv 20-30 de persoane blocate acolo, nimeni nu va mai trai sa povesteasca clipele de groaza prin care au trecut, doar caseta din camera de filmat va fi dovada masacrului petrecut .
Totul incepe de la un catel turbat care transmite boala fetitei careia ii apartinea. De la fetita, boala ajunge la o batrana, care musca un pompier, acesta la randul lui musca pe altcineva, astfel incat doar cei doi reporteri raman nevatamati. Ajungand in podul cladirii, de unde ar fi trebuit sa ajunga afara, cei doi descopera acolo ca cineva facea experimente ciudate, avand o stransa legatura cu turbarea. Tot in pod ei gasesc o femeie, pe care probabil erau facute experimentele, care il omoara pe cameraman, iar apoi pe reportera.
Un film destul de ciudat, uneori foarte scarbos si cu un final neasteptat.



video: Kerli - Tea Party (Alice in Wonderland)


Dupa "Avril Lavigne - Alice (Underground)", a venit randul cantaretei estoniene, Kerli, sa lanseze videoclipul piesei "Tea Party", care face parte de pe soundtrack-ul filmului "Alice in Wonderland". Ea a mai inregistrat inca o melodie pentru soundtrack-ul filmului, impreuna cu Tokio Hotel. Piesa e dragutza, iar videoclipul este clar filmat in Wonderland" !



Wednesday, March 10, 2010

old times: HI-Q - Dor de tine, dor de noi

"A trecut atata timp
Nu mai stiu sa-ti spun ce simt
Si mi-e dor de tine, mi-e dor de noi
Si-as vrea sa te am langa mine."
Una dintre cele mai frumoase balade romanesti si melodia mea preferata din repertoriul trupei Hi-Q. Piesa "Dor de tine, dor de noi" este inclusa pe albumul "Pentru prieteni" lansat in 2002, pe cand Dana inca facea parte din trupa.
Ce vremuri, nu aveam decat 10 ani pe atunci...


photo

new single: Oana (Activ) - Dancefloor


Dupa o pauza in care a dat nastere unei fetite, Oana de la trupa "Activ" a revenit pe piata muzicala cu primul ei single din cariera solo, care se numeste "Dancefloor" si este produs de Dony si The Kid. Piesa a fost lansata aseara pe "Radio 21". Daca va intrebati ce s-a intamplat cu trupa "Activ", Oana a marturisit ca trupa a luat o pauza, nu se stie daca temporara sau definitiva.

Song of the WEEK 28: Sam Sparro - Black and Gold


Nascut pe 8 Noiembrie 1982 in Australia, Sam Sparro este compozitor si producator. In Aprilie 2008 si-a lansat primul album, "Sam Sparro", de pe care a extras 3 single-uri: "Black and Gold", "21st Century Life" si "Pocket". Primul single a fost foarte bine primit, fiind inclus pe soundtrack-ul "FIFA 09".

Tuesday, March 9, 2010

Imnul PITZI !!!



:)):)) Melodia asta e criminala: "V.I.A.G.R.A. - Fata, Spate, Lateral" !!! Nu stiu care e faza cu numele asta, dar piesa asta este clar imnul tuturor pitipoancelor, poate si al cocalarilor... Ar fi fost buna de "Portia de ras", dar nu m-am putut abtine sa nu scriu acu mdespre ea :)) Ce ziceti? E potrivita ???

Filme, filme, filme... DE VAZUT !!!

Cum serialele pe care le urmaresc fie s-au terminat, fie sunt in pauza, am hotarat sa mai urmaresc cateva filme. Am sa scriu aiz despre primele 3.

1. The Ugly Truth (Adevarul Gol-Golut):
O comedie romantica, care ii are in rolurile principale pe Katherine Heigl si Gerard Butler. Abby este o producatoare TV, care nu reuseste sa aiba nici o relatie. In ajutorul ei sare Mike, subordonatul ei proaspat angajat, care ii ofera sfaturi. Astfel ea ajunge sa fie cu Colin, si urmand sfaturile lui Mike, relatia lor merge ca pe roate. Insa Abby si Mike se vor apropia din ce in ce mai mult, iar prietenia lor se va transforma intr-o adevarata poveste de dragoste.
Desi este plin de romantism, "The Ugly Truth" reuseste sa imbine fazele comice cu cele de drragoste, astfel incat sa nu te plictiseasca. Si cand e vorba de comedie... sunt cateva situatii extrem de amuzante.


2. Hachiko: A Dog's Story:
Cu rolurile principale jucate de Richard Gere si Joan Allen, filmul "Hachiko" este bazat pe o poveste reala din Japonia. Parker il gaseste pe Hachi intr-o gara, hotaraste sa-l pastreze, cainele devine atat de devotat incat isi asteapta stapanul in fiecare zi la gara. Din nefericire Parker moare, iar timp de 10 ani Hachi vine zi de zi la gara, la ora 17:00, sa isi astepte stapanul. Dupa acesti 10 ani cainele maore in locul in care si-a asteptat stapanul sa vina de la munca atatia ani. Un film de familie, cu un final foarte emotionant, care vine sa intareasca teoria conform careia cainii sunt cei mai buni prieteni ai omului. In realitate, lui Hachi i s-a ridicat o statuie in orasul japonez in care a trait.


3. Incendiary:
Sotie si mama iubitoare, se indragosteste de un reporter. In timp ce sotul si fiul ei sunt la meci, pe stadion are loc un atentat terorist care le curma viata celor doi. Ramasa singura, doreste sa se apropie de fiul unuia dintre teroristi, ii salveaza viata, iar in final ramane insarcinata cu reporterul, Jasper, pe care a tot incercat sa-l scoata din inima sa.
Ce ai face daca dintr-o data viata ti i-ar lua pe cei dragi, iar tu te simti responsabil pentru acest lucru? Cam asta incearca sa-si dea seama si ea, si la sftul medicului se elibereaza de furie scriindu-i o scrisoare lui Osama. Ben Laden

10 piese pentru ACUM !!!

Am venit de la scoala, iarna asta in luna Martie nu e pe gustul meu, asa ca am selectat 10 piese care sa ma binedispuna, sa ma relaxeze, sa ma faca sa dansez. Deci, intr-o ordine aleatorie, acestea sunt piesele care imi plac cel mai mult ACUM:

1. Santogold - You'll finnd a way (Remix)


2. Paul Van Dyk & Jessica Sutta - White lies


3. Tila Tequila - I love you
4. Dj Andi ft. Stella - Freedom
5. Britney Spears - 3
6. Dj Rynno & Sylvia - Stereo
7. Lavinia - FTRL
8. The Black Eyed Peas - My Humps
9. Puya & Kamelia - VIP
10. Beyonce & Jay-Z - Upgrade U

La acestea 10 as mai putea adauga Cristina Rus - I don't see ya, Svetlana Loboda - Be my Valentine, Akon - Smack That si Lady Gaga - Beautiful, dirty, rich.

Hip-Hop time: Arssura ft. Smokey - Despre Noi


Piesa "Despre Noi" este inclusa pe albumul "Punct Lovit" al lui Arssura, aparut in 2007. Pe langa colaborarea cu Smokey, pe album mai auziti si piese cu Paco, Bishop, Adela sau Vrak.

Monday, March 8, 2010

old times: Laura Stoica - Steaua Mea


A plecat dintre noi prea devreme, dar a lasat in urma adevarate comori. Este vorba de Laura Stoica, care a murit pe 9 Martie 2006. Cunoscuta pentru melodia "Un Actor Grabit", ea a lasat in urma si alte melodii frumoase precum "Steaua Mea", "Mai Frumoasa" sau "Cui Ii Pasa Oare De Viata Mea". Ce repede a trecut timpul... parca e in natura umana sa apreciem persoanele valoroase doar atunci cand nu mai sunt...

Music Charts: Belgium Top 20


Cutremurul din Haiti i-a miscat pe multi artisti, care au compus melodii in scopuri umanitare. Asa s-a intamplat si cu piesa "We are the world 25", la care au participat peste 80 de artisti, ptrintre care Mary J Blig, Celine Dion, Barbara Streisand, Janet Jackson, Miley Cyrus, Jennifer Hudson, Enrique Iglesias sau Adam Levine (Maroon 5). AStfel piesa a ajuns pe primul loc in multe topuri, iar saptamana aceasta este pe locul 1 in Belgia.

1. Artists For Haiti - We Are The World 25
2. David Guetta & Kid Cudi - Memories
3. Natalia & Gabriel Rios - Hallelujah
4. Yeah Yeah Yeahs - Heads Will Roll
5. Owl City - Fireflies
6. The Opposites Feat. Gers & Sef - Broodje Bakpao
7. Iyaz - Replay
8. Mumford & Sons - Little Lion Man
9. Edward Maya & Vika Jigulina - Stereo Love
10. Kesha - Tik Tok
11. The Black Eyed Peas - Meet Me Halfway
12. Jay-Z & Alicia Keys - Empire State Of Mind
13. Daan - Icon
14. Les Mecs - Do You Want Me
15. Lady Gaga - Bad Romance
16. The Xx - Islands
17. The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
18. Alexandra Burke * Flo Rida - Bad Boys
19. Bob Taylor & Inna - Deja Vu
20. Amy MacDonald - Don't Tell Me That It's Over

Concluzii:
- se pare ca avem 2 piese romanesti in top: "Stereo Love" si "Deja Vu";
- piesa celor de la BEP, "I Gotta Feeling" inca se mentine in topuri;
- si David Guetta a urcat rapid cu piesa "Memories", pe care nu am auzit-o la radiourile romanesti;

Number Ones (singles):
* Kesha - Tik Tok: World, Europa, Austria, Elvetia, Germania;
* Sade - Soldier Of Love: Franta;
* Rihanna - Rude Boy: Australia;
* Lady Gaga - Bad Romance: Spania, Suedia;
* Rihanna - Russian Roulette: Cehia;
* The Black Eyed Peas - Meet Me Halfway: USA;

Number Ones (albums):
* Sade - Soldier Of Love: World, USA, Canada, Europa, Cehia;
* Kesha - Tik Tok: Franta;
* Susan Boyle: I Dreamed A Dream: Belgia;
* Lady Gaga - The Fame Monster: Brazilia (pentru a 8-a saptamana consecutiv);

Premiile Oscar 2010: Castigatori


Cea de-a 82-a editie a "Premiilor Oscar" a avut loc aseara la "Kodak Theatre" in Hollywood. Sandra Bullock a devenit astfel prima actrita care primeste Oscarul pentru cea mai buna actrita, cat si "Zmeura de Aur". Iata nominalizarile:

1. CEL MAI BUN ACTOR ÃŽN ROL PRINCIPAL: Jeff Bridges ("Crazy Heart")
2. CEL MAI BUN ACTOR ÃŽN ROL SECUNDAR: Christoph Waltz ("Inglorious Basterds")
3. CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎN ROL PRINCIPAL: Sandra Bullock ("The Blind Side")
4. CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎN ROL SECUNDAR: Mo'Nique ("Precious: Based on the Novel Push by Sapphire")
5. CEL MAI BUN FILM DE ANIMAÅ¢IE AL ANULUI: "Up" (Pete Docter)
6. CEA MAI BUNÄ‚ SCENOGRAFIE: "Avatar"
7. CEA MAI BUNÄ‚ IMAGINE: "Avatar" (Mauro Fiore)
8. CELE MAI BUNE COSTUME: "The Young Victoria" (Sandy Powell)
9. CEL MAI BUN REGIZOR: Kathryn Bigelow ("The Hurt Locker")
10. CEL MAI BUN DOCUMENTAR: "The Cove" (Louie Psihoyos ÅŸi Fisher Stevens)
11. CEL MAI BUN DOCUMENTAR DE SCURT-METRAJ: "Music by Prudence" (Roger Ross Williams ÅŸi Elinor Burkett)
12. CEL MAI BUN MONTAJ: "The Hurt Loker" (Bob Murawski ÅŸi Chris Innis)
13. CEL MAI BUN FILM STRĂIN AL ANULUI: "El secreto de sus ojos " (Argentina , Juan José Campanella)
14. CEL MAI BUN MACHIAJ: "Star Trek"
15. CEA MAI BUNÄ‚ COLOANÄ‚ SONORÄ‚: "Up" (Michael Giacchino)
16. CEA MAI BUNÄ‚ MELODIE ORIGINALÄ‚: "The Weary Kind" ("Crazy Heart")
17. CEL MAI BUN FILM AL ANULUI: "The Hurt Locker"
18. CEL MAI BUN SCURT METRAJ DE ANIMAÅ¢IE: "Logorama" (Nicolas Schmerkin)
19. CEL MAI BUN SUNET: "The Hurt Locker" (Paul N.J. Ottosson)
20. CEL MAI BUN MIXAJ SONOR: "The Hurt Locker" (Paul N.J. Ottosson ÅŸi Ray Beckett)
21. CELE MAI BUNE EFECTE SPECIALE: "Avatar" (Joe Letteri, Stephen Rosenbaum, Richard Baneham ÅŸi Andy Jones)
22. CEL MAI BUN SCENARIU ADAPTAT: "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire" (Geoffrey Fletcher)
23. CEL MAI BUN SCENARIU ORIGINAL: "The Hurt Locker" (Mark Boal)
24. CEL MAI BUN SCURT METRAJ DE FICÅ¢IUNE: "The New Tenants" (Joachim Back ÅŸi Tivi Magnusson)

Sunday, March 7, 2010

old times: Andre - O noapte si o zi


Videoclipul acestei melodii a marcat sfarsitul "Epocii Andre". "Reginele Muzicii Dance Din Romania" au vandut peste 1,200,000 de albume in doar 3 ani de activitate. Piesa "O noapte si o zi" face parte de pe albumul cu acelasi nume, lansat in 2001. Cred ca tuturor ne placea Andre, nu?

Artist Bio: Pixie Lott

Victoria Louise Lott, nascuta pe 12 Ianuarie 1991 in Anglia, cunoscut sub numele de scena Pixie Lott, este o adolescenta care face furori in Anglia si nu numai.

A aparut de nicaieri si a dat lovitura cu primul ei single, "Mama Do", inclus pe albumul "Turn It Up". Single-ul, lansat pe 6 Iunie 2009, a fost foarte bine primit in tara natala, ajungand pe locul 1 in "UK Singles Chart" si pe locul 5 in "European Hot 100 Singles". Piesa s-a vandut in peste 300,000 de copii in UK.



Nu s-a oprit aici si a revenit cu al doilea single, "Boys and Girls", lansat pe 5 Septembrie 2009, cu care a ajuns tot pe locul 1 in "UK Singles Chart" si pe locul 3 in "Belgian Tip Chart (Flanders)". Single-ul s-a vandut in peste 250,000 de copii in UK.



Al treilea single lansat de pe "Turn It Up" este "Cry Me Out", lansat pe 30 Noiembrie 2009. Desi nu a avut o performanta notabila in topurile muzicale, "Cry Me Out" este o balada foarte interesanta. Iata ce spune Pixie despre aceasta piesa: "I always prefer to write about emotional situations - heartbreak, because I like getting into the character. When we were writing 'Cry Me Out,' I said, 'I feel like singing about something sad but, obviously, still being strong'. So the guy has to cry to get over me instead of the other way around. Its good for a bit of change".




Ajungem si la ultimul single de pana acum, "Gravity", care urmeaza sa fie lansat oficial maine, 8 Martie 2010. Piesa a debutat pe locul 73 in "UK Sigles Chart", inregistrand o urcare de 30 de pozitii in urmatoarea saptamana. In topul radioului BBC a inregistrat o urcare de 52 de pozitii, de pe 57 pe 5.

Paula Seling & Ovi au castigat Eurovision Romania 2010


Din cate citisem inainte de concurs, favoritii la castigarea selectiei nationale erau Anda Adam & Connect-r sau Lora & Sony Flame. Iata ca la final clasamentul a fost cu totul altul. Piesa Paulei Seling si a lui Ovi, "Playing with fire", a fost favorita publicului cat si a juriului. Si eu am votat-o pe Paula, a avut o prestatie impecabila, si parca niciodata nu a aratat atat de bine. Acum o sa inceapa circul: ca e o piesa de nimic, ca nu merita sa castige, etc. Eu le urez succes si sper sa obtina un rezultat onorabil !!!