Saturday, April 17, 2010

carte: Vampirii Sudului - Morti Pana La Apus (True Blood)


Daca urmariti serialul "True Blood", stiti probabil ca la baza serialului sta o seria de carti "Vampirii Sudului" scrisa de Charlaine Harris. Pana acum, in Romania au aparut 9 volume.
Primul volum, "Mori pana la apus", ne introduce in lumea chelneritei Sookie Stackhouse, care are puteri telepatice. Din cauza acestui "handicap", nu a reusit sa aiba nici o relatie, desi are 27 de ani. Viata ei se schimba in momentul in care vampirul Bill Campton paseste in restaurantul unde este angajata. Fascinata de faptul ca nu ii poate citi gandurile, Sookie este decisa sa descifreze lumea misterioasa a vampirilor. Dupa ce ii salveaza viata vampirului, acesta se revanseaza fata de ea iar lucrurile se potrivesc in asa fel incat ajung sa fie impreuna.
Lumea feerica pe care si-au construita este presarata cu multe obstacole: vampri care sunt atrasi de Sookie si darul ei, si, ce e mai grav, un ucigas in serie care este maciant de o repulsie fata de fetele care au facut dragoste cu vampri. Dupa Dawn si Maudette, ii vine randul si lui Sookie, insa criminalul greseste persoana, omorand-o pe bunica acesteia. Dupa alte cateva crime, Sookie ajunge fata in fata cu criminalul, decis sa o trimita pe lumea cealalta. Descoperind cu stupoare ca omul care vrea sa o omoare se presupunea a fi un prieten foarte bun, Sookie isi aduna puterile si reuseste sa-l doboare pe criminal. Acesta ajunge pe mana politiei, iar Sookie se alege doar cu cateva rani majore.

Primul volum al seriei a petrecut 100 de saptamani in topul vanzarilor "New York Times"
O sa revin cu volumul doi al seriei, "Moartea la Dallas", care are o coperta foarte interesanta.
Despre serialul "True Blood" puteti citi AICI.

No comments:

Post a Comment