Thursday, October 22, 2009

Pentru ca traim in Romania


Dimineata, ora 8:50 ajung la scoala. De pana sa trec strada observ poarta "Colegiului national" inchisa si un grup de elevi asteptand in fata ei. Ajung si eu si observ ca poarta era incuiata cu lacatul, la fel ca si cea din spate. Astept vreo 10 minute, vine gardianul care ne spune ca a primit ordin de la doamna director sa incuie poarta si ca trebuie sa intram pe la intrarea profesorilor. Unii au preferat sa sara gardul si banuiesc ca trecatorii se gandeau ce nebunie se petrece in acest "colegiu national", insa eu am preferat sa o iau pe la intrarea profesorilor. Nici nu intru bine pe usa ca ma intalnesc cu doamna director care ma intreaba ce caut pe acolo. Spun:"Pai e poarta incuiata", la care ea imi raspunde ca trebuie sa ma intorc la poarta si ii spune cuiva sa se duca sa deschida poarta. Ma intorc la poarta, astept inca vreo 5 minute, nu apare nimeni sa deschida, asa ca ma hotarasc sa intru tot pe la intrarea profesorilor. De data aceasta ma intalnesc cu cealalta doamna director care, din fericire, nu imi spune nimic. Am ajuns sa ma duc la scoala si sa nu ma lase sa intru, avand si uniforma! Si intr-un final am ajuns in clasa cu putin inaintea profesoarei de "Limba Romana" care ne aduce la cunostinta ca nu mai putem iesi din scoala decat cu bilet de voie de la diriginte. Asa cum spunea si dumneaei, daca iti este rau intr-o zi cand dirigintele nu este in scoala, si vrei sa te duci la farmacie, cui ii mai ceri voie? Sau in alte situatii?
Asa se face ca luam decizii "intelepte" pe care uitam sa le comunicam si altora si apoi ne intrebam de ce nu functioneaza sistemul.

A doua intamplare:
Ajuns in clasa dupa aceasta "excursie" , aflu ca noului nostru coleg ,Radu, i s-a comunicat faptul ca nu poate urma cursurile liceului nostru cu profil teoretic, el urmand cursurile clasei a 9-a la un liceu cu profil mecanic, dupa care a plecat in Spania pentru doi ani iar acu s-a intors. Si stau si ma intreb: de ce nu l-a anuntat nimeni pana in ziua de azi, lasandu-l sa urmeze cursurile liceului nostru, iar acum sa ii spuna ca trebuie sa se mute la alt liceu, dupa 2 luni de la inceperea anului scolar. Ce s-ar alege de clasa a11-a a lui? 2 luni intr-o parte, apoi poate mai dureaza un timp pana sa il accepte in alt liceu, deci mai pierde ceva timp, iar apoi mai ai pretentii ca elevul sa invete bine. Din cate am inteles trebuie sa ajunga pe la Bucuresti la Minister ca sa rezolve problema care sper sa aiba un final fericit.

A treia intamplare:
Ieri o colega ne povesteste ca nu ii mai functioneza PC-ul. Seara o vad pe mess, semn ca rezolvase problema. O intreb care a fost problema si imi povesteste ca a fost la magazinul de unde cumparase PC-ul, care era in garantie, si a descoperit ca a dat faliment. Asa ca mai repara calculatorul. Asadar a trebuit sa se duca in alta parte, unde bineinteles ca a platit reparatiile. Norocul ei ca nu a fost ceva grav, ca altfel ar fi fost buna de plata chiar si cu garantia in mana.
Asadar....TOTUL ESTE POSIBIL. Poate cine citeste pe aici spune ca nu ma mai satur sa critic, dar asta este realitatea care ma scote din minti si care ma face sa ma intreb daca ne remarcam si noi in lume prin altceva in afara de idiotenii!

Parazitii - Noi vrem respect

4 comments:

  1. deci una ma mana traim intro tara de 2lei si nici sa nu aiba pretentia sa fie mai mult...in al doilea rand in nici un caz nu sunt o tara europeana asa cum se spune ca suntem si cum marii ministrii si presedinti sa lauda ca am fi.in al treilea rand nu mai ma mira nimik din ceea ce se intampla...

    ReplyDelete
  2. -da...nu ma mira faptul ca se dau niste ordine in momentul in care "domnul gardian"face tot ce vreea el si mai mult de atat ni se spune ca nu are voie sa deschida poarta insa atunci cand anumite persoane(copii de profesori sau cei cu care chiar el gardianul sta la o mica barfa si o tigara)vor sa iasa poarta se deschide foarte usor ca si cum nu ar exista un lacat...deci concluziapentru domnii care dau astfel de ordine ganditi de 10 ori si vorbiti o singura data:>daca se poate
    -in legatura cu al nostru coleg radu totul este cat se poate de....sa spunem "DRAGUTZZZZ"i se spune ca poate sa vina la scoala mai mult decat atat invata,este ascultat,ia si note si dupa doua luni de scoala i se spune foarte dragutz ca "stii tu de fapt nu poti sa inveti aici"...deci sa nu iti vina sa le dai una in cap???eu zik ca nu merita doar una ci mai multe....
    -da..ce pot sa zik este foarte placut sa sti ca ai un pc care logik ar mai avea un an si ceva de garantie intro buna zi sa iti apara o defectiune sa te duci la magaziunul de la care lai cumparat si sa observi stupid ca de fapt magazinul nu mai exista nici akolo si nici in alta parte..."de fapt stiti a dat faliment..ne pare rau"scuze pe care ei si le cer da care nu isi mai au locul....si logik sa platesti reparatiile care pot fi chiar de ordinul milioanelor si nu de ordinul sutelor de mii...foarte placut o sa simtiti cum va fuge pamantul de sub picioare:>:>

    ReplyDelete
  3. si app TRAIM IN ROMANIA TARA TUTUROR POSIBILITATILOR(daca dai spaga mai mare-o sa ai muuullltteeee oportunitati si chiar posibilitati:>:>)

    ReplyDelete
  4. deja toate lucrurile astea incep sa devina o rutina, o sa ajung sa le accept ca parte a vietii mele de zi cu zi, pentru ca totul se duce de rapa, cand ar trebui sa incercam sa ne revizuim comportamentul si sa ajungem macar la minimul standardelor impuse..in schimb noi ce facem...continuam sa promovam tara prin actiunile noastre de cacat si astfel ajungem de rasul intregii planete, si apoi ne miram de ce suntem priviti cu scarba de alte tari care isi doresc sa nu mai punem vreodata piciorul in tarile lor. Si din cauza unor oameni de nimic care se numara printre cetatenii romani, au si alti oameni de suferit, oameni cinstit care isi doresc sa munceasca pentru a duce u ntrai cat mai bun, insa actiunile acestor vagabonzi ne indeparteaza tot mai mult de celelate comunitati si astfel o sa ajungem sa traim izolati de celelalte tari, iar valorile noastre sa plece i nlte tari pentru a fi promovate (gen Costel Busuioc sau Petruta Keppler) pentru ca noi stim sa promovam doar tate, cur si tot ce tine de nud si dobitocime, pentru ca astea fac audienta.

    ReplyDelete