Tuesday, December 1, 2009

1 Decembrie


Azi e 1 Decembrie si pot sa spun ca sunt mandru sa fiu roman. Si nu sunt mandru datorita situatiei actuale in care ne afla ci datorita celor care s-au luptat si si-au dat viata pentru tara. Aceia merita cel mai mare respect. Cat despre "oamenii mari" de acum, ar trebui sa le fie rusina sa mai iasa pe strada stiind ce lucruri murdare au facut.

De ce mai sunt mandru ca sunt roman la sfarsit de an 2009:
- datorita Petrutei Cecilia Kupper, romanca noastra care a uimit juriul concursului "SuperTalent" din Germania, cantand impecabil melodia "The lonely sheperd" la nai. BRAVO!!!


- sincer, sunt mandru si de INNA, chiar daca nu e printre preferatii mei, deoarece a ajuns atat de cunoscuta in Europa, in Spania primind discul de platina pentru vanzari. Sunt sigur ca succesul ei o sa se extinda si pe alte continente. BRAVO!!!


- datorita filmelor romanesti care au starnit admiratia celorlalti si au castigat premii importante. Citeam ieri ca filmul "4,3,2" al lui Cristian Mungiu este pe locul 14 in topul celor mai bune filme ale deceniului, intr-un clasament alcatuit de ziarul "Times". si "Francesca", filmul care a fost interzis in Italia are un mare succes. BRAVO!!!

Probabil ca mai sunt si altii, insa nu imi vin in minte acum. Acestia au facut ca tara noastra sa nu mai fie privita cu atata ura ci sa aprecieze faptul ca avem o tara plina de talente, chiar daca uneori nu stim sa le apreciem valaorea.
Si cum e 1 Decembrie, de ce nu, ma bucur ca este o zi libera!!!
TU te simti mandru ca esti roman? DE CE?

LA MULTI ANI TUTUROR!!!

No comments:

Post a Comment