Thursday, March 18, 2010

carte: Cronicile Wardstone


Nu mai stiu sigur cum am ajuns sa citesc seria de carti "Cronicile Wardstone" de Joseph Delaney, dar de atunci astept cu interes aparitia fiecarui volum. Din pacate nu apare decat un volum pe an, iar pana acum au aparut 6 volume:
1. Ucenicul Vraciului
2. Blestemul Vraciului
3. Secretul Vraciului
4. Batalia Vraciului
5. Greseala Vraciului
6. Sacrificiul Vraciului

Desi toate titlurile au in componenta cuvantul "vraciul", personajul principal al seriei este Tom Ward, un tanar care la varsta de 13 ani este incredintat de mama sa unui vraci. Acest lucru est posibil deoarece este al saptelea fiu al unui al spatelea fiu. Ajuns la casa vraciului, John Gregory, baiatul da cu nasul exact de ce trebuia sa se fereasca: fetele cu pantofi ascutiti. Alice, o mica vrajitoare din clanul Deane, este obligata de matusa ei, Osoasa Lizzie, sa il ademeneasca pe Tom si sa-l omoare. Lucrurile iau o intorsatura diferita, cei doi se indragostesc si ar face orice unul pentru altul. Chiar daca Alice ii vrea binele lui Tom, uneori comite regretabile erori, care o indeparteaza de Tom, mai ales cand un lucru ingrozitor despre originile ei iese la iveala. Desi se arata total impotriva vrajitoarelor, vraciul ascunde si el un secret, care va iesi la iveala cand cei doi se vor muta la casa de iarna. Mama lui tom are un rol foarte important in aceasta poveste, iar dupa moartea sotului, se intoarce in Grecia, tara natala, sa lupte impotriva raului. O poveste fantasy, plina de suspans. Prin aceste lucruri a ajuns seria sa fie tradusa in mai multe limbi si sa ajunga un adversar redutabil al lui Harry Potter. Drepturile de autor pentru film au fost cumparate de "Warner Bros Inc.".
Se pare ca autorul, Joseph Delaney, se gandeste sa palseze actiunea celei de-a opta carti in Transilvania. Aceasta decizie a fost luata dupa ce a fost in Romania.
Deci, daca vrei ceva plin de fantezie, suspans, intorsaturi de situatie dar totusi usor de citit, cred ca "Cronicile Wardstone" sunt alegerea perfecta !!!

No comments:

Post a Comment