Friday, March 23, 2012

Brazilienii pun punctul pe MUZICA

Brazilia pune pariu ca poate patrunde in playlist-urile internationale si se pare ca are cu ce. Cred ca ati observat invazia de cantareti brazilieni care promoveaza "sertanejo", genul muzical cel mai popular in Brazilia, avand o istorie de aproape 100 de ani.

Am putea spune ca deschizatorul de drumuri este Michel Teló, interpretul hit-ului "Ai se eu te pego", care a strans peste 250 de milioane de vizualizari pe YouTube. Curios este faptul ca varianta lui Teló este un cover dupa melodia cu acelsi nume, interpretata prima data in 2008 de Os Meninos de Seu Zeh. Desi febra acestei melodii nu a trecut, in atentia publicului strain a venit si "Fughidinha", lansata cu mult timp inaintea "Ai se eu te pego".


Gusttavo Lima paseste pe urmele conationalului sau cu melodia "Balada Boa". In videoclipul de mai jos o sa vedeti un public ce numara peste 60 de mii de persoane, fredonand frenetic versurile melodiei lui Lima.


Melodia devenita cunoscuta datorita fotbalistului Neymar, "Tchu Tcha Tcha", e deja foarte auzita in cluburi. Cred ca João Lucas si Marcelo, interpretii melodiei, ii sunt profund recunoscatori.


Luan Santana e printre idolii brazilieni ai momentului. Ultimele sale melodii au reusit sa stranga peste 20 de milioane de vizualizari fiecare.


Ultimii, dar nu cei din urma, João Neto si Frederico reprezinta un dou longeviv, cantand impreuna de 8 ani. "Lê lê lê" a reusit sa le aduca si mai mult succes fata de cat aveau.


Pe lista se incadreaza si Jorge & Mateus si Paula Fernandes, dar cu siguranta vom auzi si de altii.
photo

No comments:

Post a Comment