Monday, March 19, 2012

Campanie de Prevenire a Cancerului de Col Uterin by ASLS

ASLS (Asociatia Studentilor din Facultatea de Limbi si Literaturi Straine) organizeaza o campanie de informare a studentelor din Universitatea Bucuresti cu privire la prevenirea cancerului de col uterin. Acesta campanie se finalizeaza cu o conferinta, care va avea loc Joi, 22 martie 2012, ora 16, la Casa de Cultura a Studentilor, avand-o ca invitat special pe Catinca Roman. Mai jos aveti comunicatul de presa.

Asociația Studenților din Facultatea de Limbi Străine (ASLS România) organizează pe data de 22 martie 2012, ora 16:00, la Casa de Cultură a Studenților, conferința ce va marca punctul culminant al “Campaniei de prevenire a cancerului de col uterin”.

Proiectul ajuns la cea de-a șasea ediție și nu se adresează doar studentelor Facultății de Limbi Străine , ci tuturor studentelor Universității din București.În cadrul acestei asociații studențești, dorim o promovare bună a campaniei, ce are ca target informarea studentelor despre acest tip de cancer, deoarece studiile și statisticile din ultimii ani, arată că România ocupă locul I din Europa când vine vorba despre decesele cauzate de cancerul de col uterin.

Obiectivele campaniei:
-Informarea participantelor în legatură cu pericolele prezentate de aceasta formă de cancer dacă nu este depistată la timp.
-Educarea și responsabilizarea cu privire la importanța grijii ce trebuie acordate acestei afecțiuni.
-Din partea clinicii Medsana, unul dintre partenerii oficiali ai evenimentului, le vor vorbi studentelor Dr. Anca Popa, medic primar obstetrica - ginecologie, Dr. Oana Zaharia, medic specialist obstetrica – ginecologie, si Dr. Doris Ionescu, medic specialist medicina de laborator.
-Designerul Catinca Roman va fi invitatul special de anul acesta și ne va vorbi despre cât este de importanța femeii moderne din secolul 21,dar și despre importanța prevenirii a cancerului de col uterin, având în vedere statisticile alarmante din ultimii ani și nu numai.
-Asigurarea a 400 de pachete în valoare de 70 lei ce vor cuprinde Test Babes Papanicolau+ consultative ginecologie+interpretare rezultat pentru participantele la eveniment, prin bunăvoința partenerilor noștrii.
-În cea de a şasea ediţie a Campaniei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin , ni s-a alăturat AVON Cosmetics ,datorită istoriei bogate a luptei împotriva cancerului , devenind astfel unul din cele mai iubite branduri pentru femei.Au considerat o sponsorizare ce va consta în 20 de pachete( produse tip Breast Cancer + produse cosmetice) + 20 de premii surpriză
-Pentru că şi combaterea este un factor important în campania noastră, anul acesta ne bucuram de sprinjinul celor de la Love Plus care au contribuit cu 350 de prezervative , urmând a fi distribuite în cadrul conferintei.

Suntem sprijiniți în acțiunea noastră și de alte asociații studențești: ASUB (Asociația Stundenților din Universitatea București), ASAA- Asociașia Studenților la Administratțe și Afaceri, ASB- Asociația Studenților Biologi, ASID- Asociația Studenților la Istorie Dacia, ASLUB- Asociația Studenților la Litere din Universitatea București, ASPSE- Asociația Studenților la Psihologie și Științele Educației , ASMI- Asociația Studenților la Matematica și Informatică.
Parteneri media: Amelie.ro, lumebuna.ro, StartUB, evenimentestudentesti.ro.

Despre ASLS Romania
ASLS România este o asociație fondată de către și în beneficiul studenților Facultății de Limbi și Literaturi Străine. De-a lungul timpului, organizația și-a depășit limitele inițiale de mediator între studenți și conducerea Facultății, și a început să se implice activ pe scena ONG-urilor.
În prezent, ASLS încearcă să îmbine cele doua direcții ce au însemnat până acum cheia reușitei: proiecte independente, atractive și dinamice, dar menite să se adreseze studentului în particular și tuturor tinerilor în general.

Teodora Băjinaru
Project manager
E-mail:teo.bajinaru@asls.ro
Web: www.asls.ro
Facebook: http://www.facebook.com/CampaniaDePrevenireACanceruluiDeColUterinByAsls

No comments:

Post a Comment