Wednesday, December 30, 2009

Muzica straina din copilarie 1


Mai sunt multe formatii romanesti din perioada copilariei mele, insa azi vreau sa scriu despre artistii straini ale caror melodii le ascultam in vremea aceea.

1. Incep cu "Hanson" trupa alcatuita din ceo 3 frati Isaac, Taylor si Zac Hanson. Sunt cunoscuti mai ales datorita hit-ului "Mmm'Bop". Melodia face parte de pe album lor de debut, "Middle of Nowhere", lansat in 1997, a castigat 3 premii Grammy si s-a vandut in peste 10 milioane de unitati. Sa ascultam "Mmm'Bop":


2. Madonna - "Frozen" pe vremea aia imi palcea la nebunie melodia "Frozen" si habar nu aveam cat de important era numele Madonnei in lumea muzicii si nu numai. Nu cred ca mai are rost sa o prezint, toata lumea a auzit de ea, cu fiecare album a cucerit topurile muzicale si a reusit de fiecare data sa se reinventeze. A fost si pe la noi, a plecat huiduita... A vandut peste 200 de milioane in toata lumea si a castigata pana acum 9 premii Grammy.


3. Britney Spears - "Lucky" S-a lansat in 1999 o data cu single-ul de succes "Baby one more time". A fost si inca mai este idolul a milioane de adolescenti, a vandut in intreaga carierea peste 85 de milioane de albume si a castigat 234 de premii pana acum. Va las cu "Lucky" cel de-al doilea single de pe albumul de debut.


4. No Doubt - "Don't Speak" este melodia care a stat 16 saptamani pe locul 1 in Billboard si melodia care se auzea peste tot in timpul copilariei. Formatia s-a destramat in anul 2004 cand Gwen Stefani si-a continuat cariera muzicala cu mare succes. Au vandut peste 28 de milioane de album si au castigat 2 premii Grammy.


5.Spice Girls - "Wannabe" este single-ul lor de debut si cel care le-a adus cunoasterea pe plan mondial. Dintre componente sigur o cunoasteti pe Victoria Beckham sotia fotbalistului Devid Beckham. Au lansat multe melodii de succes pana in 2001 cand s-au departit si au vandut peste 23 de milioane de albume. In 2007 s-au reunit pentru a lansat "Greatest Hits".


6. Jessica Jay - "Casablanca". Am cautat peste tot dar nu am gasit nici o informatie despre Jessica Jey. Cert este ca melodia ei "Casablanca" a fost un amre hit prin 2000.


7. Emilia - "Big Big World". Emilia este o cantareata din Suedia care in anul 1998 a devenit cunoscuta datorita melodiei "Big Big World"


8. Aqua - "Barbie Girl". Formatie care a dat lovitura cu melodia "Barbie Girl" este considerata cea mai de succes trupa daneza.


9. Paradisio - "Bailando". Formatie de eurodance din Belgia au lansat hit-ul "Bailando" in 1996 care a atins locul 1 in tari ca Belgia, Italia, Suedia, Danemarca.


10. Los Del Rio - "Macarena". Cred ca melodia nu mai are nevoie de nici o descriere, o cunoaste toata lumea.


11. Lou Bega - "Mambo no 5". Muzician german a lansat in 1998 "Mambo no 5" un remake dupa Perez Prado.


12. SHAFT - "Mambo italiano"


13. Mr. President - "Coco Jambo". Formatie de eurodance au devenit cunoscuti in 1996 cand au lansat "Coco Jambo".


14. Rednex - "Cotton Eye Joe". Au incercat sa reprerzinte Romania la Eurovision in 2008 dar nu prea au reusit. Melodia "Cotton Eye Joe" este un remix al unei piese country care a reusit in 1994 sa ajunga pe locul 1 in mai multe tari.


O sa mai revin cu partea a2a.

No comments:

Post a Comment