Thursday, March 11, 2010

Filme, filme, filme... (partea a II-a)


Am revenit cu urmatoarele 3 filme:

4. Fame (Celebritate):
Un remake dupa filmul cu acelasi nume, lansat in 1980, "Fame" prezinta povestea unori tineri talentati care intra la o scoala de arte. La sfarsitul celor 3 ani, unii sunt indeajuns de buni sa urmeze o stralucita cariera, insa altii nu. Dornici de afirmare, unii cad in plasa unor persoane care vor doar sa ii foloseasca, iar altii se ajuta intre ei, punand bazele unei formatii.
I-as acorda nota 8, deoarece este un pic cam sters, povestile nu sunt nemaivazute iar lucrurile se petrec intr-un ritm cam alert. Coloana sonora si dansurile il mai ajuta putin; de-a lungul celor 120 de minute veti putea auzi melodii precum "Santogold - You'll find a way", "Sam Sparro - black and gold" sau "Naturi Naughton - Fame".



5. Up (Deasupra Tuturor):
Lansat anul trecut, filmul a castigat pana acum 40 de premii, printre care si doua premii Oscar. Un film de animatie, care spune povestea a doi copii uniti de pasiunea lor pentru un mare explorator. Timpul trece, iar ei raman impreuna pana la adanci batraneti. Desi soarta a fost cruda si nu le-a oferit nici un copil, Carl decide sa ii implineasca sotiei marea dorinta si anume aceea de a vedea "Cascada Paradisului", insa ea moare inainte de a afla de acest lucru. Hotarat sa nu renunte, Carl isi ia casa zburatoare si pleaca spre cascada, impreuna cu Russell, un pusti de 8 ani. Calatoria le va fi plina de peripetii, iar finalul unul foarte emotionant.
Nu credeam ca niste desene animate ma vor emotiona, dar povestea lui Carl, care se imparte intre amintirea sotiei sale si cererile unui pusti simpatic, te face sa iti dai seama de relatiile care se pot infiripa de-a lungul vietii.Are de toate: drama, romantism, comedie, si cu siguranta merita toate premiile castigate !!!



6. Quarantine (Carantina):
Un remake al filmului spaniol "REC" din 2006, "Quarantine" exista datorita a doi reporteri care lucreaza la un documentar despre pompieri. Chemati la un bloc, sa ajute o batrana, sunt inchisi in cladirea inconjurata de politie, fara nici o explicatie. Din cele aproxiamtiv 20-30 de persoane blocate acolo, nimeni nu va mai trai sa povesteasca clipele de groaza prin care au trecut, doar caseta din camera de filmat va fi dovada masacrului petrecut .
Totul incepe de la un catel turbat care transmite boala fetitei careia ii apartinea. De la fetita, boala ajunge la o batrana, care musca un pompier, acesta la randul lui musca pe altcineva, astfel incat doar cei doi reporteri raman nevatamati. Ajungand in podul cladirii, de unde ar fi trebuit sa ajunga afara, cei doi descopera acolo ca cineva facea experimente ciudate, avand o stransa legatura cu turbarea. Tot in pod ei gasesc o femeie, pe care probabil erau facute experimentele, care il omoara pe cameraman, iar apoi pe reportera.
Un film destul de ciudat, uneori foarte scarbos si cu un final neasteptat.



No comments:

Post a Comment