Friday, October 30, 2009

Romania, esti frumoasa!


Stiu ca posturile trecute tot vorbeam de cum "Romania e de cacat", dar de fapt unii oameni care traiesc in ea sunt niste fiinte care ar trebui sa locuiasca...nici nu stiu unde, pentru ca oriunde s-ar comporta la fel.

Asadar, de ce Romania este frumoasa? Pai, pentru ca avem munte, avem mare, unde putem merge sa ne relaxam si sa ne distram. Cate tari au aceste doua lucruri la un loc? Nu prea multe si cred ca ar trebui sa fim recunoscatori pentru asta. Pentru ca exista sute de locuri minunate pe care sa le vizitam, ca nu stim sa le apreciem si sa le pastram e altceva. Manastirile din Moldova, "Cimitirul Vesel" din Maramures, castelul Bran (locul unde a filmat videoclip Natalia Oreiro), castelul Peles, sunt doar cateva dintre locurile cu adevarat frumoase ale tarii noastre.
Cine a fost pe Transfagarasan imi da dreptate cand spun ca este un loc minunat, pe care trebuie neaparat sa il vezi. Sibiul, Capitala Culturala Europeana in anul 2007, un oras cu o istorie bogata, unde ai ce vizita.

Manastirea Voronet, celebra pentru al ei "albastru de Voronet", culoare unica in lume; manastirea Sucevita, Putna, Moldovita, manastirea Curtea de Arges renumita pentru arhitectura ei. Cascada Balea, Babele, Sfinxul, Lacul Sfanta Ana, barajul de la Vidraru, salina de la Slanic sunt doar alte cateva locuri care merita vizitate.
Stiu ca sunt multe alte locuri care acum nu imi vin in minte, asa ca astept si alte sugestii de locuri ce merita vizitate. Avem o tara frumoasa, doar ca ne trebuie mai multa minte sa invatam cum sa ii exploram frumusetile fara sa o devastam!

2 comments:

  1. pai ar mai fi pesterile din apuseni pe care nu le-am vizitat insa am auzit ca sunt superbe ,sa nu mai vorbim de casele memoriale si muullte alte locuri de care pun pariu ca poate unii dintre noi nu am auzit cu toate ca sunt la noi in tara ...dar asa sunt romanii, de ce sa se laude cu ce au ei, trebuie sa se duca in bulgaria la mare de parca cea de la noi nu e tot mare dar asta doar privind dintr-un anumit punct de vedere pentru ca daca te gandesti de fapt mergem la vecinii nostrii pentru k ei alte conditii si alte preturi pe care noi nu stim sau nu vrem sa le aplicam.
    Avem o tara pe care nu stim sa o valorificam si cel mai important plecam sa vizitam alte tari cand pe a nostra nici macar nu o cunoastem sau nici nu stim unde e Sibiul sau Brasovul..
    Deci eu zik ca mai intai ar trebui sa ne vizitam tara sa stim ce bogatii si frumusetia re si abia mai apoi sa plecam in alte tari;)

    ReplyDelete
  2. de acord cu tine sunt mii de locuri frumoase in Romania...kre nu sunt puse in valoare de romani si desconsiderate!

    ReplyDelete